Muu

Beseekattega punasesõstrakook

Augustikuine marjakook kõrge ja koheva beseekattega maitseb imeliselt! Sisuks hapukad sõstrad kreemja kondenspiima kaisus .

Vaja läheb:

Põhi:

3 dl nisujahu
0,75 dl täistera kaerahelbeid
2 spl suhkrut
0,5 tl soola
100 g võid
 1 munakollane
2 spl külma vett

Täidis:

7 dl puhastatud punaseid sõstraid
1 kuhjaga spl kartulijahu
1 purk suhkruga kondenspiima (397 g)
3 munakollast

Kate:

4 munavalget
1,5 dl suhkrut

Sega omavahel jahu, kaerahelbed, sool ja suhkur. Haki hulka külm või, lisa munakollane ja vesi. Sega kiirelt kõik ühtlaseks ja pane 30 minutiks külma. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ( 21cm). Tee kahvliga taignasse augud ja vooderda fooliumiga, et taignaääred kõrbema ei hakkaks. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 8 minutit.
Sega punased sõstrad kartulijahuga ja tõsta eelküpsetatud põhjale. Seejärel vala kondenspiim eraldi kaussi ja sega hulka 3 munakollast. Vala punaste sõstarde peale ja aja lusikaga kõik ühtlaseks. Küpseta nüüd ca 15 minutit 180 kraadi juures.
Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi pritskoti abil või tõsta munavalgevaht lusikaga koogi peale katteks. Küpseta veel 160 kraadi juures 20-25 minutit ja kõige lõpuks keera kuumus 200 kraadi peale ja hoia veel 5 minutit ahjus. Valmis kooki jahuta kõigepealt lahtise ahjuuksega ahjus pooltundi ja võta siis alles ahjust välja.
Kui tahad tahkema sisuga kooki, hoia 3-4 tundi enne serveerimist külmkapist. Kui soovid voolavama sisuga nagu ka pildil näha, võid aga üsna pea maiustama hakata.  Üleöö külmkapis seisnuna maitseb kook hoopis teisiti- mõlemal juhul väga hea!

omnomnom…

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri