Vähemagus, kuid väga huvitava maitsega tummine sügispirukas (nimetatakse ka galette), kus põhitegelane on ploom.
Vaja läheb:
Taigen:
3 dl nisujahu
120 g võid
2 spl suhkrut
1 muna
Täidis:
0,5 kg musti ploome
0,5 dl vett
2 õuna
1 tl piparkoogimaitseainet
1 spl konjakit
5 spl fariinsuhkrut
Haki külm või suhkru ja jahuga pudedaks. Lisa muna ja sõtku ühtlaseks. Pane taigen toidukilesse mähituna tunniks ajaks külmkappi.
Poolita ploomid ja eemalda kivid. Hauta ploome vähese veega. Lisa 3 spl fariinsuhkrut, piparkoogimaitseaine ja konjak. Hauta veel umbes 3 minutit ja tõsta siis tulelt ära.
Rulli taigen suureks ringiks ja tõsta ploomisegu (vähese koguse vedelikuga) ringi keskele (äärtest jäta vähemalt 4 cm vabaks). Viiluta õunad ja aseta need ploomide peale. Puista peale ülejäänud fariinsuhkur. Tõsta tainas äärtest ringi keskele kokku ja määri pealt piimaga. Küpseta pirukat 175 kraadi juures 30 minutit.
Serveeri vahukoorega!
3 kommentaari
Liina
august 28, 2010 at 3:11 p.l.See ongi see imeliku kujuga pirukas, mis mulle välismaa foorumitest silma jäänud on. Tundub maitsev 🙂
K.
august 29, 2010 at 10:57 e.l.Ohh, näeb imehea välja 🙂 Tekitasid kokkamistuju oma blogiga.
Merilin Siimpoeg
august 29, 2010 at 11:24 e.l.Liina- Minu arvates see kuju selle eriliseks teebki;). Inglise keeles öeldakse vist selle piruka kohta galette.
K.- No vot, siis kohe kokkama!:)