Krõmpsuva kattega mahe kook, mille teeb eriti hõrguks karamellikaste. Pirnide asemel võib edukalt kasutada ka õunu.
NB! Karamellikastet jääb natuke üle, niiet saad järgmine päev saiale määrida. Mmm..
Vaja läheb:
Põhi:
4 dl nisujahu
150 g võid
2 spl suhkrut
2 spl sidrunimahla
1 spl vett
Täidis:
6 väiksemat pirni
200 g toorjuustu
2 muna
0,5 dl suhkrut
1 spl nisujahu
1 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut
1 dl karamellkastet
Kate:
100 g võid
1 dl fariinsuhkrut
2 dl nisujahu
100 g kreeka pähkleid
Karamellikaste:
2 dl vahukoort
2 spl fariinsuhkrut
3 spl valget suhkrut
1 spl võid
1 tl vanillsuhkrut
Valmista kõigepealt kaste. Selleks sega koor pruuni ja valge suhkruga. Keeda aeg-ajalt segades 10-15 minutit või kuni segu pakseneb. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega läbi. Lase jahtuda.
Põhja tegemiseks sega toasoe või jahu, suhkru ja soolaga. Lisa vesi ja sidrunimahl ja sõtku ühtlaseks. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja äärtele. Hoia kuni täidise valmimiseni külmkapis.
Täidise jaoks sega karamellikaste, munad, suhkur ja toorjuust. Lisa nisujahu ja maitseained. Seejärel sega hulka kooritud ja kuubikuteks lõigatud pirnid. Vala täidis põhjale ja küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal valmista kate.
Sulata või ning sega suhkruga, lisa jahu ja tükeldatud pähklid. Pudenda kate koogile ja küpseta 175 kraadi juures 15 minutit. Jahuta kook ja soovi korral nirista veel kõige tipuks veidi karamellikastet.
Kook on pärit pisikeste muudatustega raamatust “100 Kooki” 3.osa
Kommentaare pole