Pehme ja suussulav mascarpone-kohupiimakook, mille sees tunneb ära kergelt piparmündised krõmpsuvad Marianne kommi tükikesed ja magusad mustikad 🙂
150 g Digestive küpsiseid
70 g võid
250 g Mascarpone kreemjuustu
150 g hapukoort
300 g vanillikohupiimakreemi
3 muna
0,75 dl suhkrut
1/2 sidruni koor
250 g mustikaid
60 g Marianne komme
Serveerimiseks:
mustikaid
40 g Marianne komme
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta täidise valmimise ajaks külma.
Sega omavahel toasoe Mascarpone, hapukoor ja kohupiimakreem. Lisa suhkur ja ükshaaval vahustades munad. Purusta 60 g Marianne komme blenderis või mõnel muul moel ja sega siis sidrunikoor ja kommipuru ülejäänud ainetega.
Aseta küpsisepõhjale mustikad ja vala juustumass nende peale. Küpseta kooki 160 kraadi juures ca 45 minutit. Kook peab ahjust tulles veel kergelt võbisema. Jahuta ja hoia üleöö külmkapis. Serveeri kommipuru ja mustikatega!
Kommentaare pole