Meie kalli kodumaa sünnipäevaks! 🙂
Üks lihtne ja aus tort šokolaadibiskviidi ja vahukoore-kohupiimakreemiga.
Vaja läheb:
Biskviit:
5 muna
5 spl suhkrut
50 g kakaod
75 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
Vahele:
250 g mustikamoosi (või muud hapukat marjamoosi)
Kreem:
400 g vahukoort
500 g kohupiimapastat
100 g valget šokolaadi
150 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
30 g kookoshelbeid
2 tl želatiini+ 3 spl vett
Kaunistuseks:
200 g mustikaid
50 g valget šokolaadi
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult alt üles tõstes kõik ühtlaseks. Viimasena sega hulka jahtunud sulavõi. Vala saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi sisse. Küpseta 175 kraadi juures ca 20 minutit (kontrolli valmidust tikuga). Lase jahtuda ja eemalda siis vormist. Täiesti jahutunud biskviit lõika suure sakilise noaga horisontaalselt kaheks kihiks. Üks kiht aseta tagasi vormi põhja ja määri ühtlaselt selle peale moos.
Kreemi jaoks vahusta ühes nõus vahukoor, kohupiim ja suhkrud. Pane zelatiin vette paisuma. Sulata valge šokolaad ja sega koos kookoshelvestega kreemi sisse. Nüüd sulata paisunud zelatiin ja lisa peene nirena pidevalt segades kreemi sisse. Kui kreem on ühtlane, vala pool kogusest vormis oleva biskviidikihi peale. Aseta peale teine kiht biskviiti ja määri selle peale laiali ülejäänud osa kreemist. Pane tort vähemalt kolmeks tunniks külmkappi.
Kaunistamiseks kasutasin mina külmutatud mustikaid. Lasin neil veidike toatemperatuuril enne sulada ja puistasin lihtsalt koogile. Šokolaadist tõmbasin noaga erineva kujuga laaste.
2 kommentaari
Suslik
märts 1, 2013 at 3:10 p.l.Biskviidi tegevuskäigust on või välja jäänud 🙂
ilus tort 🙂
Merilin Siimpoeg
märts 2, 2013 at 10:22 e.l.Nüüd on olemas! 🙂