Selle koheva ja õhkõrna, pealt krõbeda kihiga beseerulli tegemine on lihtsam kui esialgu tundub!
Kasuta beseerulli sees hooajalisi, soovitavalt hapukaid marju, mis besee magusust mõnusalt tasakaalustavad. (:
Beseerull koheva koore ja marjadega
Prindi retseptKoostisosad
- 7 munavalget
- 330 g suhkrut
- 2 spl tärklist
- 30 g mandlilaaste
- 400 ml vahukoort
- ca 200 g maasikaid/vaarikaid või muid marju
Juhised
Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni.
Hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu.
Lõpuks lisa ka tärklis ja vahusta veelkord kõik läbi.
Määri beseevaht küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile (umbes 2 cm paksuselt).
Puista peale mandlilaastud.
Küpseta beseeplaati 175 kraadises ahjus 20 minutit. Mina kasutan pöördõhu režiimi.
Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja libista besee ettevaatlikult ahjuplaadilt maha.
Jahuta.
Tõsta beseele peale teine samasuur küpsetuspaber ja pööra ettevaaltikult besee teistpidi.
Eemalda nüüd see küpsetuspaber, mille peal besee küpses.
Vahusta koor korralikult vahtu ja määri beseeplaadile laiali.
Kata marjadega.
Keera beseerull nüüd alumise küpsetuspaberi abil rulli.
Puista üle tuhksuhkruga ja naudi (:
PS! Kui sa teed seda beseerulli, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
12 kommentaari
Anonymous
veebruar 26, 2013 at 3:11 p.l.Tere! Kas Te olete kohvikus "Komeet" praktikal? Kui nii, siis oleks väga huvitav sellest ka blogist lugeda 🙂
Merilin Siimpoeg
märts 2, 2013 at 10:16 e.l.Tere
Jah, olen praegu Komeedis praktikal ja ülirahul, et sinna sain, sest saan seal tõeliselt hea kogemuse :))
Eks proovin tasapisi paljusid seal tehtud kooke ka blogis kajastada!:)
Kairi
august 2, 2013 at 10:22 p.l.Plaan on seda teha ja viia külakostiks – kas ja kui kaua see söödavana püsib? 🙂
Merilin Siimpoeg
august 7, 2013 at 2:29 p.l.Kõige parem on beseerull selle valmistamise päeval, kuid püsib hea ka järgmiseks 🙂 Kauem seda siiski hoida ei tasuks, nii maitse kui ka välimus kannatavad sel juhul.
Karol
august 10, 2013 at 8:09 p.l.Nii suured tänud 🙂
Kuulen kuidas kõik pusivad ja pusivad, aga ei taha beseerull kuidagi välja tulla.
Mina proovisin sinu retsepti järgi esimest korda ja juba tuli imehea.
Nüüd tegin just teist korda ja endiselt vapustav.
Aitäh sulle 🙂
Merilin Siimpoeg
august 11, 2013 at 7:07 p.l.Rõõm kuulda, et hästi välja tuli! 🙂
Kristi
juuni 15, 2017 at 6:37 p.l.Tere!
Kas on vahet, kas kasutada maisi- või kartulitärklist?
Merilin Siimpoeg
juuni 18, 2017 at 10:03 e.l.Tere, Kristi! Küpsetistes võid vabalt maisitärklise kartulitärklise vastu vahetada 🙂
Anneli
detsember 26, 2019 at 4:03 p.l.Minul mitu küsimust selle küpsetamise kohta.
Millisel kõrgusel ahjus peaks plaat olema? Kas ülevalt-alt kuumutus või pöördõhuga kuumutus?
Kas jahutad pärast plaadil või võib kohe besee kuumalt plaadilt koos paberiga ära tõmmata? On seal vahet?
admin
veebruar 6, 2020 at 1:08 p.l.Hei, Anneli! Vabandused, et mu vastus nii hilja tuleb.
ina küpsetan tavaliselt nii, et plaat on ahjus keskmisel siinil ja kasutan alati pöördõhurežiimi.
Libistan besee kuumalt plaadilt üsna kohe peale ahjust võtmist lauale jahtuma 🙂
katrin
juuni 15, 2023 at 9:59 e.l.Ma ei tea, mis ma valesti tegin, aga rullides see beseerull läks nn laiaks ja vajus lõpuks ära, nüüd nii inetu plönn 🙁 nii kurb
admin
juuni 16, 2023 at 10:11 e.l.Hei! Oi kui kahju kuulda, kas võis olla, et besee küpses ahjus liiga vähe ja jäi veidi tooreks? Samuti võis asi olla ka liiga kõrges ahjutemperatuuris. Besee peaks ahjust välja tulles olema kohev ja hästi kergelt kuldse jumega. Kuna ahjud kipuvad erinevad olema, siis soovitan proovida järgmine kord veidi madalama temperatuuriga ja veidi kauem aega küpsetada. 🙂