Koogid

Beseerull koheva koore ja marjadega

 

Selle koheva ja õhkõrna, pealt krõbeda kihiga beseerulli tegemine on lihtsam kui esialgu tundub!

Kasuta beseerulli sees hooajalisi, soovitavalt hapukaid marju, mis besee magusust mõnusalt tasakaalustavad. (:

 
 

Beseerull koheva koore ja marjadega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • 7 munavalget
  • 330 g suhkrut
  • 2 spl tärklist
  • 30 g mandlilaaste
  • 400 ml vahukoort
  • ca 200 g maasikaid/vaarikaid või muid marju

Juhised

1

Vahusta munavalged pehmete vahutippude tekkimiseni.

2

Hakka järk-järgult suhkrut lisama. Vahusta kuni saad tugeva beseevahu.

3

Lõpuks lisa ka tärklis ja vahusta veelkord kõik läbi.

4

Määri beseevaht küpsetuspaberiga kaetud suurele ahjuplaadile (umbes 2 cm paksuselt).

5

Puista peale mandlilaastud.

6

Küpseta beseeplaati 175 kraadises ahjus 20 minutit. Mina kasutan pöördõhu režiimi.

7

Tõsta ahjuplaat ahjust välja ja libista besee ettevaatlikult ahjuplaadilt maha.

8

Jahuta.

9

Tõsta beseele peale teine samasuur küpsetuspaber ja pööra ettevaaltikult besee teistpidi.

10

Eemalda nüüd see küpsetuspaber, mille peal besee küpses.

11

Vahusta koor korralikult vahtu ja määri beseeplaadile laiali.

12

Kata marjadega.

13

Keera beseerull nüüd alumise küpsetuspaberi abil rulli.

14

Puista üle tuhksuhkruga ja naudi (:

PS! Kui sa teed seda beseerulli, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

10 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    veebruar 26, 2013 at 3:11 p.l.

    Tere! Kas Te olete kohvikus "Komeet" praktikal? Kui nii, siis oleks väga huvitav sellest ka blogist lugeda 🙂

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    märts 2, 2013 at 10:16 e.l.

    Tere
    Jah, olen praegu Komeedis praktikal ja ülirahul, et sinna sain, sest saan seal tõeliselt hea kogemuse :))
    Eks proovin tasapisi paljusid seal tehtud kooke ka blogis kajastada!:)

  • Reply
    Kairi
    august 2, 2013 at 10:22 p.l.

    Plaan on seda teha ja viia külakostiks – kas ja kui kaua see söödavana püsib? 🙂

  • Reply
    Merilin Siimpoeg
    august 7, 2013 at 2:29 p.l.

    Kõige parem on beseerull selle valmistamise päeval, kuid püsib hea ka järgmiseks 🙂 Kauem seda siiski hoida ei tasuks, nii maitse kui ka välimus kannatavad sel juhul.

  • Reply
    Karol
    august 10, 2013 at 8:09 p.l.

    Nii suured tänud 🙂
    Kuulen kuidas kõik pusivad ja pusivad, aga ei taha beseerull kuidagi välja tulla.
    Mina proovisin sinu retsepti järgi esimest korda ja juba tuli imehea.
    Nüüd tegin just teist korda ja endiselt vapustav.
    Aitäh sulle 🙂

  • Reply
    Kristi
    juuni 15, 2017 at 6:37 p.l.

    Tere!
    Kas on vahet, kas kasutada maisi- või kartulitärklist?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 18, 2017 at 10:03 e.l.

      Tere, Kristi! Küpsetistes võid vabalt maisitärklise kartulitärklise vastu vahetada 🙂

  • Reply
    Anneli
    detsember 26, 2019 at 4:03 p.l.

    Minul mitu küsimust selle küpsetamise kohta.
    Millisel kõrgusel ahjus peaks plaat olema? Kas ülevalt-alt kuumutus või pöördõhuga kuumutus?
    Kas jahutad pärast plaadil või võib kohe besee kuumalt plaadilt koos paberiga ära tõmmata? On seal vahet?

    • Reply
      admin
      veebruar 6, 2020 at 1:08 p.l.

      Hei, Anneli! Vabandused, et mu vastus nii hilja tuleb.
      ina küpsetan tavaliselt nii, et plaat on ahjus keskmisel siinil ja kasutan alati pöördõhurežiimi.
      Libistan besee kuumalt plaadilt üsna kohe peale ahjust võtmist lauale jahtuma 🙂

    Kommenteeri