See maius meenutab oma olemuselt Twixi šokolaadi- mure küpsisemoodi põhi, kreemjas natukene veniv karamell ja tipuks peal veel piimašokolaad. Maitses kuidagi veel paremini kui Twix, sest ikkagi ise tehtud ju! 🙂
Vaja läheb:
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
125 g võid
50 g suhkrut
250 g piimašokolaadi
Karamellitäidis:
125 g võid
100 g suhkrut
2 spl heledat suhkrusiirupit
1 purk (4dl) suhkruga kondenspiima
Sõelu kaussi jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta pehme või ja suhkur suurel kiirusel kreemjaks. Lisa kuivained ja sega kõik ühtlaseks. Suru saadud taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 30×23 cm suuruse ahjuvormi põhja. Tee kahvliga põhja sisse mõned augud, et vältida liigset kerkimist ja küpseta 170 kraadi juures umbes 10 minutit kuni on kuldpruun.
Karamellitäidise valmistamise jaoks sulata madalal kuumusel või koos suhkru, siirupi ja kondenspiimaga. Sega pidevalt, et põhja ei kõrbeks. Aja keema ja lase 5 minutit tasakesi tasakesi podiseda. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.
Määri karamellitäidis ühtlaselt põhjale. Sulata kuumaveevannis šokolaad ja vala see karamellikihile. Lase vähemalt 30 minutit tahkuda ja lõika kook tükkideks.
Retsept on pärit teosest “Kuldne šokolaadiraamat”
Kommentaare pole