Naistepäevaks torti!
Kerge kodujuustuga tort, mille põhjas kasutasin küpsistele lisaks ka maisihelbeid. Mõnus vaheldus tavapärasele küpsisepõhjale.
Vaja läheb:
Põhi:
130 g Digestive küpsiseid
50 g maisihelbeid
100 g võid
1 spl suhkrut
Kate:
400 g kodujuustu
400 g vahukoort
150 g valget šokolaadi
2 tl vanillsuhkrut
1spl zelatiini+ 0,5 dl vett
ca 300 g vaarikaid
Purusta küpsised ja maisihelbed. Sega hulka suhkur ja sulavõi. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24 cm läbimõõduga) põhja ja aseta külmkappi.
Pane zelatiin külma vette paisuma. Vahusta vahukoor suhkruga. Sega vahustatud koor kodujuustu hulka. Lisa sulatatud ja veidi jahtunud valge šokolaad. Viimasena lisa peene joana pidevalt segades sulatatud zelatiin. Kui segu on ühtlane, vala segu küpsise-maisihelbepõhjale. Pane tort 2-3 tunniks külma tarduma.
Peale vormist välja võtmist aseta tordile vaarikad! Nii hea!
…
4 kommentaari
Anonymous
oktoober 26, 2014 at 10:26 e.l.Väga lihtne ja väga hea! Olen juba mitu korda teinud ja kõik, kes proovinud, kiidavad 🙂
Merilin Siimpoeg
oktoober 26, 2014 at 7:13 p.l.Seda on väga hea kuulda! 🙂
Anonymous
veebruar 17, 2015 at 2:17 p.l.Retseptide juures võiksid alati olla ka koogivormide mõõdud, millega antud torti või kooki tehti.
Merilin Siimpoeg
veebruar 17, 2015 at 2:44 p.l.Tere, Anonüümne! Enamasti on koogivormi mõõdud ikka juures 🙂 Siin on aga tõesti jäänud märkimata, aga see viga saab nüüd parandatud. See kook on tehtud 24 cm läbimõõduga vormis!