Muu

Mustika-jogurtitort

 

Nüüdsest oleme sellist rohke lumega talve juba oma kolm kuud näinud. On küll väga tore olnud, aga mingil hetkel tekib lihtsalt meeletu suveigatsus. Sellepärast võib-olla tuleb tahtmine ka suvisemate ja lahjemate magusroogade järele, mida see tort ongi. Selline mahedamaitseline ja mõnus, krõmpsuva küpsisepõhjaga..

Mustikate asemel võib kasutada ka näiteks vaarikaid või musti sõstraid, ikka tuleb hea.

 

Vaja läheb:

 

1 pk Selga kondenspiimamaitselisi küpsiseid
100 g võid
500 ml metsmaasikajogurtit
200 g vaniljekohupiima
4 dl külmutatud mustikaid
2 tl vanillsuhkrut
3 spl suhkrut
10 lehte želatiini
1,5 dl vedelikku želatiini sulatamiseks (kasutasin pooleks õunamahla ja vett)

 

Võta marjad sügavkülmast ja lase veidi sulada. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (24cm) põhja.
Sega omavahel kohupiim, jogurt, vanillsuhkur ja suhkur. Püreesta marjad ja lisa ka need. Lase želatiinilehtedel 5 minutit külmas vees paisuda ja pigista siis kuivaks. Sulata kuumas õunamahlas ja lase natuke jahtuda. Nirista želatiin pidevalt segades jogurtisegusse. Vala kogu mass küpsisepõhjale ja lase vähemalt 3-4 tundi tarduda. Kaunista tervete mustikatega. 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri