Hapukas ja kreemjas tort krõbedal maisihelbe-küsisepõhjal. Kevadevärviline!
Mmm..
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
30 g maisihelbeid
1 spl suhkrut
110 g võid
Kate:
250 g sidruni koorejogurtit (Tere ‘La Crema’)
400 g vahukoort
300 g vaniljekohupiimakreemi
80 g suhkrut
1 sidruni mahl
1/2 sidrunikoort+ 1/4 apelsinikoort
12 g zelatiini+ca 5spl apelsinimahla ja vee segu
70 g iirisekomme
Sega purustatud küpsiste-, maisihelveste- ja suhkrusegu sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26cm) põhja. Aseta vorm külmkappi.
Paisuta želatiini eelnevalt apelsinimahla- ja veesegus. Sega omavahel jogurt, kohupiimakreem, suhkur, sidrunikoor ja -mahl ning apelsinikoor. Vahusta koor ja sega ülejäänud segu hulka. Sulata paisutatud želatiin madalal kuumusel pidevalt segades. Jahuta veidi ja vala siis zelatiin peene joana pidevalt segades kohupiima-koore ja jogurtisegusse.
Pudista 3/4 iiriste kogusest küpsisepõhjale. Vala peale želatiiniga segatud mass ja silu pealt ühtlaseks. Hoia külmas 3-4 tundi. Kaunistuseks riivi peale apelsinikoort ja puista üle ülejäänud iiriste tükikestega!
Kommentaare pole