Üks mahlane ja maitsev šokolaadikülluses kook, mille retsepti välja mõtlemine tekkis äkki ja ootamatult. Paraku pole suure soojuse tõttu meie maakodus marju enam saada, seepärast pidin hilissuvel juba konservi avama.
Koogiga tähistasime vanaisa 75. juubelit. Palju õnne talle!
Vaja läheb:
Šokolaadikiht:
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
3 muna
1,5 dl nisujahu
2 dl suhkrut
Kohupiimakiht:
400 g kohupiimapastat
3 muna
3 spl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 dl hapukoort
Peale:
300 g konservvirsikuid
Sulata šokolaad ja või kuumaveevannis. Tõsta tulelt ja sega sisse suhkur. Lase jahtuda ja vahusta ükshaaval hulka toasoojad munad ning seejärel jahu.
Klopi kohupiima hulka munad, suhkrud ja hapukoor. Määri võiga ahjuvorm ja vala sinna kõigepealt šokolaadisegu, selle peale kohupiimasegu. Aja kahvliga kaheksa kujulisi liigutusi tehes kaks tainast omavahel segamini. Viiluta virsikud ja lao need koogile. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
2 kommentaari
Anonymous
august 18, 2017 at 2:26 p.l.Kas see "suhteliselt suur ahjuvorm" võiks olla ka 26cm läbimõõduga ümmargune ja lahtikäiv koogivorm?
Merilin Siimpoeg
august 18, 2017 at 5:56 p.l.Jah, 26cm läbimõõduga vorm sobib hästi 🙂