Üks pehme ja siidine juustukook tumepunaste kirsside ja valge šokolaadiga, mille muudab huvitavaks kama-hapukoorekate. Selle koogiga tähistasime minu ja H. tulevat sünnipäeva!
Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
500 g toorjuustu
150 g kohupiimapastat
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
100 g valget šokolaadi
5 dl külmutatud kivideta kirsse
Kate:
400 g paksu hapukoort
3 spl kamajahu
3 spl suhkrut
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja pane täidise valmimise ajaks külmkappi.
Vahusta toorjuust ja kohupiim suhkrutega, lisa ükshaaval vahustades munad. Haki šokolaad ja lisa koos kirssidega teiste ainete hulka. Vala täidis põhjale ja küpseta vesivannis 160 kraadi juures 40 minutit. Sega hapukoor suhkru ja kamajahuga ning kata sellega kook. Küpseta veel 15 minutit. Lase jahtuda ja pane vähemalt 3 tunniks külma.
Kommentaare pole