Selle vaarikate ja šokolaadiga juustukoogi teeb eriliselt hõrguks pikantse maitsega kitsepiimatoorjuust. Hästi mõjub ka maapähkline küpsisepõhi. See kook ilutses jällegi minu sünnipäeva puhuks:) Aitäh minu megagigadele sõbrannadele, kes mulle nii toreda peo korraldasid!
Vaja läheb:
Põhi:
200 g Digestive küpiseid
2 spl linaseemneid
80 g võid
2 spl maapähklivõid
Täidis:
175 g kitsepiimatoorjuustu
175 g toorjuustu
300 g kohupiimapastat
100 g tumedat šokolaadi
3 muna
1 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
4 dl vaarikaid
Kaunistuseks:
50 g šokolaadi
Purusta küpsised ja sega need maapähklivõi, sulavõi ja linaseemnetega. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külmkappi. Sulata šokolaad vesivannis ja jahuta. Vahusta toasoojad toorjuustud ja kohupiim vaniljeekstrakti ja suhkrutega, lisa ükshaaval vahustades munad. Sega juurde ka sulašokolaad ning lõpuks vaarikad. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki vesivannis 160 kraadises ahjus 1 tund. Jahuta ja hoia vähemalt 3 tundi külmas. Kaunista hakitud šokolaadiga!
Kommentaare pole