Muu

Küpsise-halvaatort kirssidega

Vahepeal on olnud nii palju tegemist, et kuigi kooke ja muud maitsvat on piisavalt valmistatud, ei ole jõudnud neid pildile jäädvustada. Eile, ema ja isa pulmaaastapäeval sain siiski ühest maitsvast tordist pildi ka tehtud. Torti on eriti lihtne teha köögikombainiga, sest siis läheb küpsiste purustamine oluliselt kiiremini ja lihtsamalt.

Hoidsin maiust ajanappuse tõttu külmas vaid kolm tundi, seega oli see sööma asudes veel mõnusalt kreemjas. Magusa küpsisekreemitäidise peale sobisid hapukad kirsid niii hästi!

Retsepti idee on võetud mõningate muudatustega siit –http://kokkama.blogspot.com/2010/07/kupsetamata-halvaatort-kupsistega.html
Tordiks on vaja:

Esimene kiht:

180 g šokolaadiküpsiseid (Selga)

2 spl hapukoort
7 spl kanget kohvi

Teine kiht:

360 g heledaid küpsiseid (Selga)

500 g hapukoort
75 g halvaad

Kolmas kiht:

180 g šokolaadiküpsiseid

50 g tumedat šokolaadi
100 g hapukoort
2 spl kanget kohvi

Katteks:

värskeid kirsse

Esimese kihi jaoks purusta šokolaadiküpsised hästi peeneks. Sega puru kange kohvi ja hapukoorega. Määri segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja.

Teise kihi jaoks purusta küpsised nii, et jääks ka suuremaid tükke. Sega hulka hakitud halvaa ja hapukoor. Tõsta segu eelmisele kihile.

Kolmanda kihi jaoks purusta šokolaadiküpsised jälle hästi peeneks. Sulata šokolaad ja jahuta. Sega küpsisepuru hapukoore, kohvi ja sulašokolaadiga. Määri segu kõige peale. Hoia torti soovitatavalt üleöö külmas, kuid mitte vähem kui 3 tundi.

Vahetult enne serveerimist kata tort värskete kividest puhastatud kirssidega!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri