Tort, mis sobiks suurepäraselt tähistama varsti saabuvat sõbrapäeva. Hapukas vaarikapüree, veidi soolase hõnguga Merevaik ja magus valge šokolaad- kokku mõnus üllatusterohke maitseelamus.
Tordiks vajad:
Põhi:
100 g võid
1,5 pk Selga šokolaadiküpsiseid
Vahele:
300 g vaarikaid
2 spl suhkrut
Kate:
300 g kakaokohupiima
200 g sulatatud juustu “Merevaik”
100 g valget šokolaadi
1 spl suhkrut
5 želatiinilehte+ 0,75 dl vedelikku (mahl+ vesi)
Sega purustatud küpsised sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja natukene ka äärtesse. Sega toasoe Merevaik kohupiima, suhkru ja peeneks hakitud valge šokolaad.
Püreesta sulatatud vaarikad suhkruga ja määri ühtlaselt küpsisepõhjale. Paisuta želatiinilehti 5 minutit külmas vees, senikaua kuumuta vesi ja mahl (kokku u 0,75 dl) keemiseni ja tõsta siis tulelt ära. Pigista želatiinilehed veest kuivaks ja sulata siis pidevalt segades kuumas vedelikus. Jahuta želatiinisegu mõni minut ja nirista siis hoogsalt segades juustu-kohupiimasegusse. Vala segu vaarikapüree peale ja silu ühtlaseks. Hoia torti vähemalt 3 tundi külmkapis.
2 kommentaari
Liisbeth
veebruar 7, 2011 at 5:55 p.l.mul tuli pisar silmanurka, sest ma tahaks nii väga seda lummavat koogikest praegu
Merilin Siimpoeg
veebruar 11, 2011 at 2:31 p.l.Mh, ära hakka, mul hakkab kahju ju sinust niimoodi:D Tule, ma teen sulle kooki!