Muu

Spinati-fetastruudel

Krõbeda pealispinnaga mõnus struudel, kus sobivad spinat, muna ja feta ülihästi kokku. Hea süüa näiteks kõrvitsapüreesupi kõrvale. Soola kogusega täidises tasub ettevaatlik olla, sest feta lisab ise piisavalt soolasust!
Samasuguse taignaga olen teinud veel imehead õunastruudlit – https://koogikontor.ee/2012/01/ounastruudel/

Vaja läheb:
Taigen:
3,5 dl nisujahu
0,5 tl soola
1 dl vett
1 tl õunaäädikat
2spl õli

Täidis:
500 g külmutatud spinatit
3 küüslauguküünt
veidi õli
veidi soola, pipart
4 muna
200 g Feta juustu
seesamiseemneid
75 g võid

 Sega omavahel sõelutud jahu ja sool.

 Teises kausis sega vesi, õli ja äädikas. Lisa vedelik kuivainete hulka ja sõtku laual vähemalt 5 minutit.

 Määri pealispind õliga ja pane taigen toidukilega kaetult tunniks ajaks sooja kohta seisma.

Keeda munad kõvaks. Võta sulanud spinat ja suru liigne vesi välja. Haki küüslauk. Vala pannile veidi õli ja hauta spinatit koos küüslaugu, vähese soola ja pipraga umbes 5-7 minutit. Jahuta täidis täielikult.

Rulli taigen jahusel laual paberõhukeseks ristkülikuks, niiet see oleks peaaegu läbinähtav.

Määri lahtirullitud taignale 1/5 võist.

Tõsta ristküliku keskele jahtunud spinatitäidis ja selle peale hakitud munad. Seejärel pudista kõige peale ühtlaselt Feta juust.

Tõsta kõigepealt ettevaatlikult üks taignapool täidisele ja seejärel teine selle peale. Tee pealispinnale terava noaga umbes 2 cm laiusega salgud. Määri võiga ja pane ahju 190 kraadi juurde 40-45 minutiks küpsema.

Peale igat 10 minutit võta struudel korraks ahjust välja ja pintselda sulavõiga üle. Nii jääb pealispind mõnusalt krõbe ja kuldne! Viimasel võiga pintseldamisel pudista peale ka seesamiseemneid.

Jahuta struudlit peale ahjust tulekut vähemalt 10 minutit, siis on seda parem lahti lõigata ja serveerida.

Head isu! 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri