See stritsel sai hästi mahlane ja hää. Kui tavaliselt jääb ikka taigent rohkem kui täidist, siis selle puhul tundus vastupidi. Parajat hapukust lisas sidrun.
Varem olen küpsetanud kohupiimastritslit- https://koogikontor.ee/2011/06/kardemonine-kohupiima-vaniljestritsel/ , mis on välimuselt hoopis teistsugune, sest stritslit saab ju põimida-punuda nii mitmet moodi…
Retsepti idee on pärit siit: http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=7336
Vaja läheb:
Pärmitaigen:
25 g pärmi
60 g suhkrut
350 g nisujahu
75 g võid
1 tl vanillsuhkrut
1/4 tl soola
1 muna
1 dl piima
Täidis:
150 g mooniseemneid
1 väike sidrun (koor ja mahl)
100 g võid
1dl tuhksuhkrut
120 g kuivatatud jõhvikaid
2-3 spl rummi
25 g India pähkleid
Määrimiseks:
1 muna
Sõelu jahu. Hõõru pärm koos vähese suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim, ülejäänud suhkur ja nii palju jahu, et saad hapukoorelaadse taigna. Lase pooltundi soojas kohas seista.
Peale seismist peab taigen olema kergelt vahutav. Seejärel lisa ülejäänud jahu, muna, vanillsuhkur, sool ja kõige lõpuks sõtku hulka pehme või.
Sõtku laual kuni saad ühtlase tekstuuriga taigna. Pane kaussi ja rätiku alla. Lase soojas kohas kahekordseks kerkida. Selleks kulub umbes 1,5 tundi.
Vahepeal vala kuivatatud jõhvikate peale rumm ja lase neil seal paisuda. Vala siis üleliigne rumm ära.
Pese sidrun korralikult puhtaks. Lisa jõhvikatele sidrunikoor ja -mahl.
Sega hulka mooniseemned ja hakitud pähklid.
Vahusta toasoe või tuhksuhkruga.
Kui taigen on enam-vähem kahekordseks kerkinud, tee see kaheks võrdseks osaks ja rulli siis mõlemad jahusel laual ristküliku kujuliseks.
Määri mõlemale ühltaselt vahustatud võikreem ja selle peale täidis.
Keera rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Tee kääridega umbes 1,5 cm vahedega salgud, nii, et jätad väikese osa rulli altpoolt lahtilõikamata.
Painuta siis lahtilõigatud osad üleühe külgedele ja suru natuke alla.
Lase 20 minutit soojas kerkida.
Määri munaga ja küpseta 160 kraadi juures 25 minutit või kuni pealt on kuldpruun.
Naudi külma piimaga! Mmm.. kui hea 🙂
1 kommentaar
Anonymous
oktoober 30, 2012 at 6:50 e.l.Väga isuäratav näeb välja ja ma usun,et läheb ka minul katsetuseks!!!
Sinu blogi on nii kaunis ja mõnusat toidulõhnatäis!!!!
Edu!!!
-liivikas42-