Tõestuseks sellele, et ma ei toitu ainult magusast (kuigi saaksin sellega vabalt hakkama), lisan ühe ülimaitsva risoto retsepti. Nii juustune, kreemjas ja maitsev!
Vaja läheb:
1 spl võid
1 spl õli
2 väikest porrulauku või jämeda rohelise sibula vart
300 g risotoriisi
125 ml valget veini
1 liiter kuuma köögiviljapuljongit
125 g Cheddari juustu (sobivad ka muud kõvad juustud, nt Forte)
Sulata pannil või ja õli ning kuumuta porrurattad selles pehmeks. Lisa risotoriis ja sega jätkuvalt paari minuti jooksul, lisa kuumust ning vala juurde vein. Sega ühtlaseks. Lisa kulbitäishaaval puljongit, nii et iga ports oleks enne uue lisamist hästi segunenud. Sega, kuni riis on al dente, selleks kulub umbes 18 minutit. Lisa juust ja sega, kuni see on riisi sisse sulanud. Serveeri kohe!
Retsepti sain Nigella Lawsoni raamatust “Hea kiire toit”
Kommentaare pole