Selline roosa ja armastust täis tort emadepäevaks, mis maitses väga hää:)
PS! Peale söömist vaadake peegli ees oma naeratus üle, lihtsalt igaks juhuks, et hammaste vahel midagi uut ei leiduks.
Tordiks läheb vaja:
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
2 spl nisujahu
2 spl kakaod
1 spl fariinsuhkrut
100 g võid
Kate:
400 g toorjuustu
300 g kohupiima (ricotta kohupiimakreem on parim)
100 g hapukoort
3 suurt muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2 spl mooniseemneid
1 spl kartulijahu
3 dl mustsõstarid vm hapusid marju
Kaunistamiseks:
200 g martsipani
valget või tumedat šokolaadi
Kõigepealt sega purustatud küpsiste hulka jahu, kakao ja suhkur. Lisa sulavõi ja sega kõik läbi. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja jäta külma ootele.
Sega omavahel toorjuust, kohupiim ja hapukoor. Lisa suhkur ja vanillsuhkur ning ükshaaval vahustades munad. Sega hulka ka mooniseemned ja kartulijahu.
Aseta marjad koogipõhjale ja vala peale toorjuustu-kohupiimasegu. Küpseta 160 kraadises ahjus 55-60 minutit. Seejärel lase koogil praokil uksega ahjus umbes tund aega jahtuda ja tõsta siis välja. Pane üheks ööks külmkappi.
Järgmisel päeval rulli martsipan kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks kettaks, täpselt nii suureks, et martsipan kataks ära ka tordi ääred. Sulata šokolaad ja kaunista nii, kuidas endale meeldib.
Kommentaare pole