Muu

Šokolaadirull nougatikreemiga

Tänu rohkele tärklise kogusele on seda biskviiti väga hea rullida! Biskviidi retsepti võtsin raamatust “Nadja koogid 2”.
Kreemi mõtlesin aga ise ja täitsa maitsev tuli!  Mõnusmõnus… koos vahukoorega sulanud nougat on nii hea, et raske on seda otse potist mitte süüa!!

Biskviit:

6 muna
120 g tärklist
30 g kakaod
30 g nisujahu
150 g suhkrut

Kreem:

2x 50 g nougatibatooni (kasutasin Marabou omi, kuid ka nt Odense sobib)
300 g vahukoort
200 g kohupiima
2 spl fariinsuhkrut
2 tl vanillsuhkrut
1-2 dl mustsõstraid

Niisutamiseks:

3 spl rummi +5 spl vett

Vahusta munavalged, lisa suhkur ja vahusta niikaua, kuni saad tugeva vahu. Lisa munakollased ja sõelu hulka ka omavahel segatud kuivained. Sega õrnalt kõik ühtlaseks. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri biskviiditaigen ühtlaselt plaadile. Küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit. Kui on valmis, võta ahjust välja ja pööra
Täidise jaoks sulata nougatibatoonid koos 0,5 dl vahukoorega nõrgal kuumusel pidevalt segades. Vahusta kohupiim ja vahukoor suhkrutega paksuks vahuks ja lisa jahtunud nougatikreem.
Jahtunud biskviidiplaat niisuta rummi ja vee seguga. Määri peale kreem ja puista peale ka marjad. Keera laiemast otsast alates tihedalt rulli. Hoia vähemalt tund enne serveerimist külmas ja naudi siis 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri