Soolane

Krõmps spargel pesto ja seedermänniseemnetega

Kui Iisraelist pärit briti koka Yotam Ottolenghi instagramist selle roa ideed nägin, sain kohe aru, et ma tahan seda süüa! Niisiis valmiski see roog mul juba järgmisel päeval. Õnneks viibisin sel ajal veel Toskaanas, kus spargel on ka väga meeldiva hinnaga. Jagasin sellest toidust hiljuti pilti Koogikontori instagrami kontol ja olen nüüd päris mitmelt saanud nii toredat tagasisidet, et see toit on väga palju isu tekitanud ja on juba mitmeid kordi nende menüüs olnud. Nii äge!

Igal juhul on spargel üleüldiselt väga mõnus kevadine roog. Spargli hooaeg on üsna lühike, niiet kasuta see maitsvalt ära!

Ottolenghi versioon sellest roast on oliivide ja misokastmega. Siin on aga minu mugandus retseptist. Umamine kooslus krõmpsuvast sparglist, maitseküllasest basiilikupestost ja röstitud seedermänniseemnetest on sõltuvusttekitav. Ohtlik värk.

Krõmps spargel pesto ja seedermänniseemnetega

Prindi retsept
By Portsjonit: 1

Koostisosad

  • 200 g värsket sparglit
  • 2-3 sl pestot (selle roa puhul on minu lemmik basiilikupesto)
  • 3 sl seedermänniseemneid
  • riivitud juustu (parmesani või pecorino romanot)
  • soovi korral mõned õhukesed tšilliviilud

Juhised

1

Rösti kuival kuumal pannil seedermänniseemned kuni need on kuldse jumega ja tunned head lõhna. Tõsta siis kõrvale.

2

Puhasta sparglivarred ja lõika nendel puisem ots ära. Hauta neid laiemas potis või kõrgema äärega pannil soolaga maitsestatud vees 3-4 min. Jälgi, et liiga pehmeks ei lähe, spargel peaks jääma mõnusalt krõmps.

3

Tõsta taldrikule pesto ja selle peale sparglivarred. Kõige peale puista röstitud seedermänniseemned ja riivitud juust.

4

Serveeri õhukeste tšilliviiludega, kui soovid tulisemat elamust.

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri