Kikerhernejahuga valmib see krõbeda juustukattega pannisai tõesti kiiresti. Lihtsalt kokkusegamisvaev!
Sobib hästi ka “võileiva” valmistamiseks, näiteks soolalõhe või suitsusingi alla. Pealegi on see maitsev kikerherneküpsetis gluteenivaba!
Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Kikerherne-juustu pannisai
Prindi retseptKoostisosad
- 250 g kikerhernejahu
- 1 tl soola
- 50 g peenelt riivitud tugevamaitselist juustu (nt parmesan või grana padano)
- 650 ml vett
- 5 sl oliiviõli
- Peale:
- 25 g peenelt riivitud tugevamaitselist juustu (nt parmesan või grana padano)
- oliiviõli
- soolahelbeid
Juhised
Segage suuremas kausis omavahel kikerhernejahu, sool ja juust. Lisage vesi ja õli. Segage vispliga korralikult kõik läbi. Jälgige, et ei jääks jahutükke. Katke kauss toidukilega ja jätke tunniks ajaks toasooja seisma.
Keerake ahi 210 kraadi peale soojenema. Määrige kandiline, umbes 24 x 24 cm vorm oliiviõli või küpsetuspaberiga. Kui kasutate paberit, lisage paberile ikkagi veidi õli. Valage tainas vormi. Küpsetage 25-35 min. Poole küpsemise ajal tõstke sai korraks ahjust välja, puistake peale veel juustu ja niristage paar supilusikatäit oliiviõli. Küpsetage veel kuni on kuldne ja krõbe. Laske veidi jahtuda ja lõigake siis ruutudeks.
Enne serveerimist puistake peale natuke soolahelbeid.
PS! Kui sa valmistad seda saia, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole