Soolane

Lihtne tomatipirukas

Jagan sinuga täna ühte lihtsat tomatipiruka retsepti, mis on samas nii külluslik ja mahlane! Selle ülikiirelt valmiva piruka küpsetasin pärmi-lehtainaga ja lisasin katteks ohtralt tomatit, juustu ning veidi sibulat.

Sellist laadi pirukad sobivad ju eriti hästi juhtudeks, kui vaja kiirelt millegi maitsvaga sõpru kostitada, sest see valmib tõesti vaid poole tunniga!

Piruka suur staar on tomat, sest just praegu on tomatid kõige maitsvamad ja küpsemad. Kuna ma ise veel tomateid ei kasvata, siis leidsin enda valiku Maxima XXX rikkalikust köögiviljaletist 🙂

Retsept valmis koostöös Maxima Eestiga.

Lihtne tomatipirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 9-12 Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • 500 g pärmilehttainast
  • 500 g erineva värvi ja suurusega tomateid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 150 g pehmet sinihallitusjuustu või Brie juustu
  • 1/3 tl soola
  • 1/4 tl pipart
  • värsket basiilikut
  • oliiviõli

Juhised

1

Laota lehttainas küpsetuspaberile laiali. Tee kahvliga taina sisse augud nii, et jätad äärtest umbes 1,5 cm augutamata (see osa jääb nii öelda raamina pirukale).

2

Tükelda juust ja jaota taina augutatud osale laiali.

3

Viiluta/ poolita tomatid, sibul ja küüslauk ning kata pirukas nendega.

4

Nirista peale veidi oliiviõli, puista üle soola ja pipraga.

5

Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus umbes 20 min, kuni ääred on kuldseks muutunud.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri