Siin on üks tervislikum alternatiiv klassikalisele nisujahuga pitsapõhjale. Riivitud lillkapsast saab kergema ja igati maitsva pitsapõhja.. Vastu kevadet on ju täitsa hea mõte veidi kergemalt toituda. Katte osas võid olla mõnusalt loominguline- kasuta seda, mis parasjagu külmkapis olemas on. Juust võiks aga kohustuslik komponent olla 🙂
Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Lillkapsapõhjal pitsa
Prindi retseptKoostisosad
- Lillkapsapõhi:
- 200 g riivitud lillkapsast
- 1 tl soola
- 1 muna
- 25 g riivitud juustu
- Kate:
- 3 sl tomatipastat
- ½ suvikõrvitsat
- 125 g mozzarellat
- musta pipart
Juhised
Riivi peene riiviga lillkapsas. Laota riivitud lillkapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta
plaat 200 kraadisesse küpsetusahju ja küpseta 15 min. Tõsta plaat välja ja vajuta köögipaberilehed
lillkapsamass peale, et kapsas kuivemaks saada.
Sega lillkapsamassi hulka muna ja juust. Suru pitsapõhjamass ringikujuliselt (ca 22 cm läbimõõt)
küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 15-20 minutit. Määri peale tomatipasta. Viiluta suvikõrvits ja
mozzarella ja laota need pitsapõhjale. Küpseta veel 10-15 min.
Naudi soojalt!
PS! Kui sa valmistad seda pitsat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole