Soolane

Lillkapsapõhjal pitsa

Siin on üks tervislikum alternatiiv klassikalisele nisujahuga pitsapõhjale. Riivitud lillkapsast saab kergema ja igati maitsva pitsapõhja.. Vastu kevadet on ju täitsa hea mõte veidi kergemalt toituda. Katte osas võid olla mõnusalt loominguline- kasuta seda, mis parasjagu külmkapis olemas on. Juust võiks aga kohustuslik komponent olla 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Lillkapsapõhjal pitsa

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8

Koostisosad

  • Lillkapsapõhi:
  • 200 g riivitud lillkapsast
  • 1 tl soola
  • 1 muna
  • 25 g riivitud juustu
  • Kate:
  • 3 sl tomatipastat
  • ½ suvikõrvitsat
  • 125 g mozzarellat
  • musta pipart

Juhised

1

Riivi peene riiviga lillkapsas. Laota riivitud lillkapsas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta

2

plaat 200 kraadisesse küpsetusahju ja küpseta 15 min. Tõsta plaat välja ja vajuta köögipaberilehed

3

lillkapsamass peale, et kapsas kuivemaks saada.

4

Sega lillkapsamassi hulka muna ja juust. Suru pitsapõhjamass ringikujuliselt (ca 22 cm läbimõõt)

5

küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

6

Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 15-20 minutit. Määri peale tomatipasta. Viiluta suvikõrvits ja

7

mozzarella ja laota need pitsapõhjale. Küpseta veel 10-15 min.

8

Naudi soojalt!

PS! Kui sa valmistad seda pitsat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri