Koogid

Limoncello kook

Särtsu ja väge täis hapukas kook, kus mahlaste biskviidikihtide vahel on peidus kreemjalt magus mascarponekreem.
Hapukas sidrunikreem ehk lemon curd on siin imeline lisand, mis lennutab teid mõtetes hetkeks sooja Toscana päikese alla, lopsakate sidrunipuude vahele. Soovitan koogi vähemalt 3-4 tundi enne serveerimist valmis meisterdada, et kihid saaksid piisavalt maitsestuda.

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Limoncello kook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Sidrunikreem ehk lemon curd:
  • 1 suurema sidruni mahl
  • 1/2 sidruni peenelt riivitud koort
  • 2 muna
  • 60 g toasooja võid
  • 120 g suhkrut
  • Jogurtibiskviit:
  • 4 muna
  • 60 g suhkrut
  • 60 g Kreeka jogurtit
  • 30 ml õli
  • 80 g nisujahu
  • 1/2 tl küpsetupulbrit
  • 1/4 tl soola
  • Niisutamiseks:
  • 3 pitsi Limoncello likööri
  • 100 ml vett
  • Kreem:
  • 250 g mascarpone kreemjuustu
  • 75 g Kreeka jogurtit
  • 200 ml vahukoort
  • 2 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 sl mooniseemneid

Juhised

1

Alusta sidrunikreemist. Selle jaoks vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. Vahusta korralikult läbi. Lisa nüüd sidrunist välja pigistatud mahl. Vala segu väikesesse potti. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades umbes 15-20 minutit kuni segu pakseneb. Tee seda kindlasti pigem tasasel tulel ja varu kannatlikult aega. Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor. Alguses on kreem paksema kisselli konsistentsiga, kuid arvesta, et segu pakseneb jahtudes. Tõsta purki ja lase jahtuda.

2

Asu nüüd biskviidi valmistamise juurde. Selle jaoks vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks.

3

Lisa jogurt ja õli, mikserda aeglasel kiirusel läbi. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

4

Lisa jahusegu teiste ainete hulka. Seda on hea teha läbi sõela, et vältida jahutükke. Sega biskviiditainas korralikult läbi. Kasuta selleks spaatlit (alt-üles segades) või aeglasel kiirusel miksrit.

5

Vala biskviiditainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi.

6

Küpseta biskviiti 170 kraadises ahjus 40-45 min. Biskviit on valmis, kui see on kerkinud, kuldse jumega ja keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

7

Lase biskviidil u 10 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika suure noaga kaheks kihiks.

8

Kreemi valmistamiseks tõsta vahustamisnõusse kreemjas mascarpone ja jogurt. Lisa koor, suhkur, vanillisuhkur. Vahusta keskmisel kiirusel kuni saad koheva vahu. Lõpuks lisa ka mooniseemned ja jogurt, sega spaatliga läbi.

9

Sega limoncello hulka 75 ml leiget vett. Tõsta üks biskviidikiht serveerimisalusele ja niisuta seda limoncelloseguga. Määri peale 3-4 kuhjaga sl sidrunikreemi ja seejärel umbes ½ mascarponekreemist.

10

Tõsta peale teine biskviidikiht ja niisuta taas limoncelloseguga. Määri peale 3-4 kuhjaga sl sidrunikreemi ja seejärel ülejäänud mascarponekreem.

11

Lase koogil vähemalt 3-4 tundi külmkapis maitsestuda.

12

Kaunista sidruniviiludega.

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri