Pisut nostalgiline ja koduse hõnguga kohupiima-martsipanikook on särtsu saanud sidrunist ja kurkumikollasest värvist. Sobib ideaalselt lihavõttelauale. Kui soovid, lisa koogile veel rosinaid ja saad rohkem pashamoodi küpsetise 🙂
Kohupiima-sidrunikook martsipaniga
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 170 g Domino küpsiseid
- 70 g võid
- Täidis:
- 600 g kohupiima
- 100 ml koort (30%)
- 3 muna
- 70 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 spl jahu
- ¼ sidruni mahla
- ¼ sidruni riivitud koort
- Katteks:
- 450 g martsipani
- 1-2 spl tuhksuhkrut
- 0,5 tl kurkumit
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
Suru küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (ca 20 cm) põhja ja aseta vorm külma.
Sega kohupiima hulka koor.
Vahusta hulka munad ja suhkur.
Lisa ka riivitud sidrunikoor, sidrunimahl ja vanillisuhkur ja jahu. Vahusta kõik läbi.
Vala täidis põhjale.
Küpseta kooki 160 kraadises ahjus 45-50 minutit kuni kook on keskelt juba enam-vähem tahkunud ja pealt kergelt kuldne.
Lase jahtuda ja hoia siis külmkapis 3-4 tundi, veel parem üleöö.
Puista nüüd kuiv köögipind tuhksuhkruga üle ja rulli martsipani tainarulliga lahti.
Rulli nii, et saad umbes 35 cm läbimõõduga martsipanist ringi.
Rulli siis martsipan uuesti tainarulli peale ja aseta ettevaatlikult kohupiimakoogile katteks.
Üle ääre jääv martsipan lõika terava noaga ära.
Nüüd värvi ca 50 g martsipani (kasuta seda, mis üle jäi) kurkumiga kollaseks.
Lihtsalt mudi sõrmede vahel kurkum martsipani sisse.
Rulli siis kollane martsipan lahti.
Vormi joogiklaasi ääre või maitseainetopsi kaanega väikesed kollased martsipaniringid.
Kaunista kook pealt väikeste ringikestega.
Nüüd on kook serveerimiseks valmis 🙂
Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole