Koogid

Kohupiima-leivatort astelpaju ja valge šokolaadiga

Kui sul juhtub kogemata kodus liiga palju leiba korraga olevat ja tead, et ei tarbi seda lähiajal ära, siis soovitan sul leivaviilud plaadi peale kuivama panna. Lihtsalt asetadki leivaviilud üksteise kõrvale ja jätad toasooja 2-3 päevaks kuivama. Leivad kuivanud, saad need köögikombainis peeneks puruks jahvatada ja siis seda puru juba nii soolastes kui ka magusates toitudes kasutada.

Igapäevaselt toiduga töötades juhtub tihti, et seda jääb üle ja kõige viimane asi, mida teha tahan, on toidu ära viskamine, seega on sellised #tarbimetargalt retseptid igati kasulikud 🙂

Siin on sulle üks ektramõnus kohupiima-leivatordi retsept, mis on tehtud just selle sama leivapuruga. Tort valmib kiiresti ja vähestest koostisosadest.

Sobib ju hästi ka lihavõttelauale. Proovi järgi ja anna teada, kuidas meeldis! Tee oma valminud tordist pilt ja kasuta #koogikontor, et näeksin ka, mida valmistanud oled. 🙂

Kohupiima-leivatort, millel peal olevad oranžid astelpajumarjad näevad välja täpselt agu värvilised lihavõttemunad :)

Kohupiima-leivatort astelpaju ja valge šokolaadiga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 45 min + 2,5 tundi külmas

Koostisosad

  • 250 g leivapuru (u 14 viilu Leiburi Ruks leiba)
  • 75 g võid
  • 2 spl fariinisuhkrut
  • 1 tl kardemoni
  • Täidis:
  • 500 g ricotta kohupiima
  • 200 ml vahukoort
  • 300 g valget šokolaadi
  • 150 g astelpajumarju

Juhised

1

Jahvata kuivanud leivaviilud köögikombainis ühtlaseks puruks.

2

Prae leivapuru koos või ja suhkruga pannil 7-8 minutit kuni leivapuru muutub mõnusalt krõbedaks.

3

Lisa ka kardemon ja jäta jahtuma.

4

Vahusta kohupiim koos koorega kergelt vahtu.

5

Haki valge šokolaad väiksemateks tükkideks ja sulata kuumaveevannil.

6

Lisa sulanud šokolaad kohupiimasegu hulka ja sega kõik läbi.

7

Vooderda u 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga.

8

Puista 1/3 leivapurust vormi põhja.

9

Määri peale 1/2 kohupiimakreemist ja lisa mõned astelpaljumarajd.

10

Tee samamoodi järgmise kihiga.

11

Kõige peale jääb leivapurukiht.

12

Kaunista kook astelpaju ja mündiga.

Retsept valmis koostöös Leiburiga.

PS! Kui sa teed seda beseerulli, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri