Koogid

Kohupiima-juustukook apelsini ja jõhvikamoosiga

Otsisin enda peas eelkõige kooslust apelsinist, valgest šokolaadist ja juustu-kohupiimakreemist. Apelsini magushapu, kergelt mõrkjas noot meeldib mulle kookide juures üha rohkem. Kuna koogi retsept valmis tegelikult juba novembri keskpaigas, siis hooajale vastavalt muutus see retsept jõulusemaks tänu kaneelile ja jõhvikamoosile. Siiski usun, et see kook sobib nautimiseks ka teistel aastaaegadel.

Põhi valmis koogile röstitud Kreeka pähklite ja Digestive küpsiste segust. Röstitud pähklid teevad koogipõhja maitsekamaks.

Kui täidise tekstuurist rääkida, siis kujuta ette ühte rammusat ja tihke sisuga kohukest. Tummine, aga samas nii kreemjas ja hõrk. Siin on hapukust, magusust ja koogipõhjas veidi ka soolast mekki. Kõik on mõnusalt paigas.

Ahjaa, ja eriti tore on see, et see kook valmib küpsetamata ja siin pole vaja kasutada ka želatiini või muud tarrendavat ainet. Kook tahkub tänu valgele šokolaadile.

Proovi siis ka seda kooki ja mõtiskle pärast, mis tunded sinus vallanduvad 🙂

Kohupiima-juustukook apelsini ja jõhvikamoosiga

Prindi retsept
By Portsjonit: Kogus: 8-10 lõiku

Koostisosad

  • Põhi:
  • 75 g kreeka pähkleid
  • 75 g digestive küpsiseid
  • 1/3 tl soola
  • 65 g võid
  • Täidis:
  • 350 g toorjuustu (toasoe)
  • 200 g kohupiima (toasoe)
  • 250 g valget šokolaadi
  • 1 apelsini peenelt riivitud koor
  • 2 sl apelsinist pressitud mahla
  • 1 tl kaneeli
  • 3/4 tl vanilliekstrakti
  • 215 g jõhvika- või pohlamoosi
  • Katteks:
  • 50 g valget šokolaadi
  • 4 sl jõhvika- või pohlamoosi
  • jõhvikaid
  • kaneeli

Juhised

1

Vooderda 18 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga (kui su vorm on 20 cm läbimõõduga, siis korruta kõik koostisosad 1,2ga). Rösti Kreeka pähklid kuumal kuival pannil 5-6 min, kuni need hakkavad kergelt jumekamaks muutuma. Lase jahtuda.

2

Sulata või. Purusta küpsised ja röstitud pähklid. Sega sulavõi küpsise-pähklisegu hulka, lisa ka sool. Suru saadud mass koogivormi põhja ja äärtesse. Hoia vormi täidise valmimise ajal külmkapis.

3

Tükelda valge šokolaad ja tõsta vesivannile sulama. Lase sulada kuni šokolaad on ühtlaselt vedel. Sega omavahel toasoe toorjuust, toasoe kohupiim, peenelt riivitud apelsinikoor, apelsinimahl, kaneel ja vanill. Lisa hulka 1/2 sulanud valge šokolaadist. Sega läbi ja lisa siis ka ülejäänud sulašokolaad. Sega uuesti kõik korralikult läbi.

4

Määri nüüd küpsisepõhjale ühtlase kihina laiali 215 g jõhvika- või pohlamoosi. Tõsta peale täidis ja silu pealt ühtlaseks. Hoia kooki 4-5 tundi külmkapis.

5

Eemalda kook vormist. Koogi katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannil. Määri koogile lusikaga peale moosi ja seejärel nirista peale ka valge šokolaad. Aja lusikaga moosi-šokolaadisegu segamini ja kergelt siiruviiruliseks. Kaunista kook jõhvikatega!

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri