Pealt krõbeda kattega, seestpoolt kerged ja õhulised tuuletaskud on täidetud mõnusalt särtsaka apelsinise kohupiimakreemiga. Need maitsvad küpsetised on hea alternatiiv vastlakuklile, kui sa eelistad „kukli“ puhul vähem saia ja rohkem kreemi. Pealegi valmivad need palju kiiremini kui pärmitainast kuklid.😉
…ja kui sa apelsiniga magustoite ei armasta, siis proovi neid puffe hoopis vaarika- või maasikamoosilisandiga!
Retsept valmis koostöös Dansukkeriga.

Apelsini-kohupiimakreemiga puffid
Prindi retseptKoostisosad
- Keedutainas:
- 130 g vett
- 115 g võid
- 100 g piima
- 1/2 tl soola
- 1 tl Dansukker suhkrut
- 120 g nisujahu
- 4 muna
- Krõbe kate:
- 35 g võid
- 40 g nisujahu
- 40 g Dansukker suhkrut
- Täidis:
- 200 ml vahukoort
- 2 sl Dansukker suhkrut
- 200 g maitsestamata kohupiima (5% rasvasisaldusega)
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- 1 tl vanillipastat/vanilliekstrakti
- 1 sl peenelt riivitud apelsinikoort
- 1 sl apelsinimahla
- 50 g kvaliteetset apelsinimoosi
- 40 g röstitud mandleid
Juhised
Alusta krõbeda katte tegemisest. Selle jaoks sega omavahel jahu ja suhkur. Lisa toasoe või ja sega ühtlaseks tainapalliks. Suru saadud tainas kahe küpsetuspaberi lehe vahele ja rulli kergelt laiali nii, et tainas jääb umbes 0,5 cm paksuselt. Aseta kahe paberi vahel tainaleht külmkappi ootele.
Nüüd valmista keedutainas. Kaalu välja õige kogus jahu ja tõsta jahukauss kõrvale ootele. Vala potti vesi, piim, suhkur ja sool. Lisa võitükid ja kuumuta keemiseni. Kui vee-piima-võisegu on keema läinud, siis tõsta pott tulelt kõrvale ja sõelu kiirelt sisse jahu. Jahu lisamine proovi võimalikult kiiresti teha ja sega siis puulusikaga kuni moodustub tainapallike.
Tõsta pott tulele tagasi ja kuumuta tainapallikest 5-6 minutit keskmisel kuumusel samal ajal seda puulusikaga kogu aeg segades.
Jäta nüüd tainapall umbes 10 minutiks jahtuma.
Kui tainapall on veel kergelt leige, siis hakka ükshaaval mikserdades või hoogsalt puulusikaga segades lisama mune.
Tõsta nüüd keedutainas tähekujulise otsikuga pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 4 cm läbimõõdused „pallikesed“. Jäta iga pallikese vahele vähemalt 2 cm kerkimisruumi.
Nüüd võta külmkapist välja krõbeda katte tainas ja lõika välja umbes 3 cm läbimõõduga ringid. Aseta need keedutainast pallikeste peale katteks. Kate küpseb ja sulab ahjus puffi peale ilusti laiali. Küpseta 185 kraadises ahjus 35-40 minutit (pöördõhk) kuni puffid on õhku täis kerkinud ja pealt ilusad kuldsed. Lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks vala mikserdamisnõusse vahukoor ja lisa suhkur. Poole vahustamise pealt lisa koore hulka ka kohupiim ja toorjuust. Vahusta veel kuni saad koheva kreemi. Lõpus lisa vanilliekstrakt ja peenelt riivitud apelsinikoor. Tõsta kreem pritskoti sisse.
Nüüd lõika jahtunud puffidelt õrnalt kaas pealt ära.
Pritsi seest tühjade puffide sisse kohupiimakreem. Lisa iga puffi sisse ka 1 tl apelsinimoosi ja 1 tl röstitud mandlitükke. Tõsta puffidele „kaas“ peale tagasi ja puista üle tuhksuhkruga. Naudi kohe!

PS! Kui sa valmistad neid puffe, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole