Mõnus soolane pirukas muredal täisterajahust põhjal on täis pehmet valget juustu ning värskeid spinati- ja rukolalehti. Sobib hästi värske salati ja külma veini kõrvale ning on suvisele aiapeole väga oodatud kaaslane.
Vaja läheb:
Põhi:
2 dl täistera nisujahu
0,5 dl nisujahu
1/4 tl soola
120 g võid
2 spl külma vett
Täidis:
2 suurt peotäit värskeid spinati-/ rukolalehti
200 g Arla Apetina pehmet valget juustu
4 muna
200 ml 10%-list koort
soola
tšillipipart
Tee nii:
Sega omavahel mõlemad jahud ja sool. Lisa jahusegule võitükid ja külm vesi. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks ja hoia tainapalli 20 minutit külmas. Suru siis tainas pirukavormi (24-26cm) põhja ja äärtele. Kata tainas fooliumiga ja küpseta 180 kraadises ahjus 7-8 minutit.
Rebi spinati- ja rukolalehed veidi väiksemaks, eemalda pirukapõhjalt foolium ja aseta rebitud lehed pirukapõhjale. Vahusta omavahel munad ja koor, lisa pehme juust ning maitse järgi soola ja pipart. Vala täidis põhjale ja küpseta pirukat 180 kraadi juures 25-30 minutit kuni täidis on hüübinud.
PS!
Kui Sa teed seda pirukat, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga
#koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
Kommentaare pole