Lihtsa maitsega koorene ja kreemjas riisipuder, mida võib külmalt serveerides ka riisipudinguks nimetada. Imehea koos värske kevadise rabarberiga! Minu lemmik ongi see magustoit just külmkapikülmana.
Rabarberile seltsiks on siin kaneel, või ja mesi, mis pannil küpsedes moodustab mõnusalt magushapu segadiku.
Riisipuding rabarberi ja meega
Prindi retseptKoostisosad
- 2 dl pudruriisi
- 2 dl vett
- 0,5 tl soola
- 1 tl suhkrut
- 1 l piima (võid kasutada ka kookospiima või rõõska koort või piima-kooresegu)
- 3-4 rabarberivart
- 40 g võid
- 2 sl mett
- 1 tl kaneeli
Juhised
Keeda vett koos riisiga 2-3 min. Lisa piim ja lase riisil tasasel tulel keeda aeg-ajalt segades. Ajaliselt arvesta keetmiseks umbes 1 tund. Vajadusel lisa veel piima/koort veidi juurde. Lisa ka sool ja suhkur. Puder peaks jääma pigem vedelapoolsem, sest jahtudes see tahaneb.
Samal ajal haki rabarber u 2-3 cm juppideks. Tõsta kuumale pannile või, rabarberitükid, mesi ja kaneel. Lisa vahepeal juurde paar supilusikatäit vett. Kuumuta keskmisel kuumusel u 10 min. Lase jahtuda.
Serveeri riisipudingut koos rabarberiseguga ideealis alles paari tunni pärast või järgmisel hommikul, kui see jahtunud.
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole