Kerge, kreemjas ja õhuline, tõeline marjapomm- just nii on õige seda torti kirjeldada! Sobib imehästi kaunistama suvist pidulauda 🙂
Kui kasutad üht sorti marju, saad selle tordi valmistada lihtsamalt- ühekihilisena. Samas tuleb selle jogurtitordi efekt välja just eri värvi kihtidega.
Retsept ilmus ka suvises Toit&Trend ajakirjas.
Kihiline marja-jogurtitort
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 160 g kaeraküpsiseid
- 70 g võid
- Vaarikakiht:
- 200 g mascarpone kreemjuustu
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 75 ml vahukoort
- 50 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2,5 tl želatiini
- 175 g vaarikapüreed
- Mustikakiht:
- 200 g mascarpone kreemjuustu
- 200 g maitsestamata jogurtit
- 75 ml vahukoort
- 50 g suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2,5 tl želatiini
- 175 g mustikapüreed
- Kaunistuseks:
- värskeid marju
- külmkuivatatud marja puru
Juhised
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm ca 15 minutiks külmkappi.
Pane želatiin 3-4 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel mascarpone, jogurt, vahukoor, vaarikapüree, vanillisuhkur ja suhkur.
Sulata želatiin ja vala peene nirena pidevalt vahustades kreemi sisse.
Veendu, et kõik oleks korralikult segunenud ja vala siis küpsisepõhjale. Lase ca 1 tund külmas tarduda.
Tee teine kiht täpselt samamoodi kasutades mustikapüreed.
Vala siis vaarikapüreega maitsestatud kihi peale, silu pealt ühtlaseks ja hoia vähemalt 4 tundi külmas.
Eemalda tort vormist ning kaunista kommide ja muu ilusaga!
PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole