Koogid

Kihiline marja-jogurtitort

Kerge, kreemjas ja õhuline, tõeline marjapomm- just nii on õige seda torti kirjeldada! Sobib imehästi kaunistama suvist pidulauda 🙂

Kui kasutad üht sorti marju, saad selle tordi valmistada lihtsamalt- ühekihilisena. Samas tuleb selle jogurtitordi efekt välja just eri värvi kihtidega.

Retsept ilmus ka suvises Toit&Trend ajakirjas.

Kihiline marja-jogurtitort

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 1 tund valmistamiseks + 4 tundi tardumiseks

Koostisosad

  • Põhi:
  • 160 g kaeraküpsiseid
  • 70 g võid
  • Vaarikakiht:
  • 200 g mascarpone kreemjuustu
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 75 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2,5 tl želatiini
  • 175 g vaarikapüreed
  • Mustikakiht:
  • 200 g mascarpone kreemjuustu
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • 75 ml vahukoort
  • 50 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2,5 tl želatiini
  • 175 g mustikapüreed
  • Kaunistuseks:
  • värskeid marju
  • külmkuivatatud marja puru

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga.

2

Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm ca 15 minutiks külmkappi.

3

Pane želatiin 3-4 spl külma vette paisuma. Vahusta omavahel mascarpone, jogurt, vahukoor, vaarikapüree, vanillisuhkur ja suhkur.

4

Sulata želatiin ja vala peene nirena pidevalt vahustades kreemi sisse.

5

Veendu, et kõik oleks korralikult segunenud ja vala siis küpsisepõhjale. Lase ca 1 tund külmas tarduda.

6

Tee teine kiht täpselt samamoodi kasutades mustikapüreed.

7

Vala siis vaarikapüreega maitsestatud kihi peale, silu pealt ühtlaseks ja hoia vähemalt 4 tundi külmas.

8

Eemalda tort vormist ning kaunista kommide ja muu ilusaga!

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri