Soolane

Kõrvitsa-juustupirukas

Ülimaitsev kõrvitsa-juustupirukas, mis valmib tänu lehttainale üsna lihtsa vaevaga. Eriliselt maitsev on see pirukas just oma eriliselt rammusate koostisosade poolest, sest noh.. juustuga pole siin koonerdatud!
Kindlasti kasuta piruka küpsetamiseks just muskaatkõvitsat, mis on oma värvi ja maitse poolest oluliselt kirkam kui teised tema sugulased. Selles soolases pirukas saad ära kasutada külmkappi seisma jäänud kõiksugu erinevad juustujupid ja -tükid. Sinihallitus, valgehallitus, parmesan, gouda või mõni muu tegelane- kõik nad sobivad! 🙂

PS! Kui eelistad lehmapiimata varianti, siis kasuta piruka valmistamiseks margariiniga lehttainast, kaeratoorjuustu ja kaera köögikoort. Juustuse meki saad pirukale pärmihelvestega!

Kõrvitsa-juustupirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 45 min + küpsetamine Küpsetusaeg: 45-50 min

Koostisosad

  • 400 g võiga lehttainast
  • 600 g muskaatkõrvitsat (ilma kooreta)
  • 1 suurem sibul
  • 3 küüslauguküünt
  • 4 muna
  • 300 g toorjuustu
  • 75 ml piima
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl küüslaugupipart või tavalist musta pipart
  • 1,5 tl kuivatatud tüümiani
  • 75 g tugevamaitselist juustu (siin võid kasutada erinevaid kappi "seisma jäänud" juuste- nt sinihallitus, valgehallitus, parmesan)
  • 50 g riivjuustu

Juhised

1

Suru lehttainalehed pirukavormi (22 cm) põhja ja äärtele. Jälgi, et vormi põhi oleks ilusti tervenisti tainaga kaetud.

2

Tee põhja sisse kahvliga väikesed augud ja jäta hetkeks kõrvale.

3

Koori ja haki sibul ning küüslauk. Prae õliga kaetud pannil kuni sibul on kuldne. Jäta jahtuma.

4

Sega toorjuustu hulka munad, piim ja maitseained.

5

Jaota põhjale laiali röstitud muskaatkõrvitsatükid, sibulasegu ja juustutükid.

6

Vala peale munasegu ja kata riivjuustuga.

7

Küpseta pirukat 180 kraadises ahjus 45-50 minutit kuni pirukas on pealt hüübinud ja tainas krõbe.

Notes

Muskaatkõrvits on vaja eelnevalt ära röstida. Eemalda krõvitsalt koor ja lõika see umbes 2x2cm tükkideks. Tõsta kõrvitsatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile laiali ja küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.

kõrvitsa-juustupirukas

PS! Kui sa teed seda mõnusat pirukat, siis jaga seda märkides ka @koogikontor. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri