Selles mustsõstramekises koogis on peidus nii palju mõnusaid erinevate tekstuuride ja maitsetega kihte! Tummine brownie moodi põhi toetab siin mahedamat ja kergelt hapukat mustsõstrakreemikihti. Kusjuures see natuke uhkema väljanägemisega kook sobib imehästi lauale panekuks nii eesootava sõbrapäeva kui ka vabariigi aastapäeva puhul.
Kasuta koogi valmistamiseks Biotta mustsõstranektarit ja kaunistamiseks suvel sügavkülma pistetud mustsõstraid.
Retsept valmis koostöös A.Vogel Eestiga.
Kihiline mustsõstra-šokolaadikook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 160 g Digestive küpsiseid
- 75 g võid
- "Brownie" kiht:
- 210 g Mesikäpa Dopsi küpsiseid
- 70 g hapukoort
- Šokolaadikiht:
- 150 g mascarpone kreemjuustu
- 50 ml vahukoort
- 100 g tumedat šokolaadi (50 % kakaosisaldusega)
- 50 g mustsõstraid
- Mustsõstrakiht:
- 200 g mascarpone kreemjuustu
- 100 ml vahukoort
- 150 ml Biotta mustsõstranektarit
- 75 g mustsõstraid (sulatatud)
- 10 g vanillisuhkrut
- 4 želatiinilehte
- Kaunistamiseks:
- 50 g mustsõstraid
Juhised
Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) küpsetuspaberiga. Vooderda pabeririba või tordikilega ka vormi ääred.
Purusta Digestive küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja ja umbes 2 cm kõrguselt ka äärtesse. Aseta vorm külma.
Nüüd purusta Dopsi küpsised ja sega hapukoorega. Määri küpsise-hapukooresegu ühtlase kihina põhjale. Seda on võib olla natuke tüütu teha, sest Dopsi küpsise ja hapukoore segu on veidi „kleepuv“. Vajadusel tee näpud natuke niiskeks ja suru segu näppudega laiali. Aseta nüüd vorm taas külmkappi.
Järgmise kihina tuleb šokolaadikreemikiht. Selle jaoks murra šokolaad tükkideks ja sulata see vesivannil. Lase mõni minut jahtuda.
Vahusta kergelt või sega lusikaga mascarpone koos vahustamata koorega läbi. Lisa nüüd sulašokolaad ja sega kõik ühtlaseks. Määri šokolaadikiht „brownie“ kihile, jaota peale 50 g mustsõstraid (ei pea sulatama) ja aseta vorm taas külma.
Mustsõstrakreemikihi jaoks aseta želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.
Vahusta mascarpone koos koore ja vaniljesuhkruga kreemjaks, lisa mustsõstranektar ja vahusta veel hästi korraks läbi. Kuumuta 3 spl vett väikeses potis keemiseni. Tõsta pott tulelt eemale. Pigista želatiinilehed veest kuivemaks ja sega need kuuma vee sisse kuni on lahustunud. Vala želatiinisegu mustsõstrasegu sisse samal ajal aeglaselt vahustades. Sega sisse ka mustsõstrad (üles sulatatud). Vala mustsõstrakreemikiht šokolaadikihile. Hoia kooki nüüd veel 3-4 tundi külmapis. Eemalda siis vormist ja kaunista marjadega!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole