Leib ja sai/ Soolane

Keerusai matcha ja pestoga

 

Matchaga olen mitmeid kooke ja magustoite katsetanud, nüüd segasin huvipärast seda ka soolase saiataina sisse. Tulemus tuli tõeliselt äge ja roheline! Küpsenud sai ei ole enam muidugi nii roheline kui enne ahju minekut, kuid piisavalt, et sööjad imestama panna a’la “omg, kuidas sa seda tegid?”. Kuna maitse poolest matcha sellele saiale miskit suurt juurde ei anna, siis sobib saia sisse väga hästi just pestot määrida. Nii passivad värv ja maitse ideaalselt kokku ja sai tundub veelgi “pestosem”.

Kui suvel meeldib mulle ise värskest basiilikust pestot valmistada, siis talvel eelistan seda pigem Itaalias purki panduna. Lihtsalt värske basiilik ei maitse praegu üldse nagu üks õige basiilik. Seega vali poest üks mõnusalt vürtsikas basiilikupesto!

“Keerusai” panin sellele nimeks mitte sellepärast, et selle valmistamine keeruline on, vaid seetõttu, et keerasin saiale keeru peale! Järgi neid lihtsaid juhiseid ja saad kindlasti hakkama:

Peale taina sõtkumist pane see sooja kohta, köögirätiku alla kerkima. Selleks kulub umbes 1 tund.

Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ristkülikuks.

Määri peale kiht sulajuustu ja seejärel kiht pestot. Rulli laiemast otsast alates kokku ja lõika rull pikkupidi keskelt pooleks. Kui tahad teha kahte väiksemat saia nagu mina, siis lõika ka teistpidi pooleks.

Põimi mõlemad pooled kordamööda üksteise peale kokku.

Küpseta keerusaiakesi leiva- või keeksivormides, siis tulevad need ilusama kujuga.

Keerusai matcha ja pestoga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 3 tundi Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • Tainas:
  • 275 g nisujahu
  • 8 g kuivpärmi
  • 175 ml käesooja vett
  • 2 spl oliiviõli
  • 0,5 tl soola
  • 2 tl matchat (Hi Matcha)
  • Täidis:
  • 150 g määrdejuustu
  • 150 g kvaliteetset pestot
  • Peale puistamiseks:
  • meresoolahelbeid
  • musti seesamiseemneid

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool, kuivpärm ja matcha. Teises nõus sega käesoe vesi ja õli. Ühenda omavahel mõlemad segud ja sõtku tainast 5-6 minutit kuni see hakkab kergelt käte küljest lahti tulema ning pallikest moodustama. Vajadusel lisa veel jahu. Lase siis tainapallil soojas kohas, rätiku all umbes 1 tund kahekordseks kerkida.

2

Rulli tainas jahusel laual suureks ristkülikuks. Määri peale sulajuust ja seejärel pesto. Rulli nüüd koos täidisega laiemast otsast alates kokku. Lõika noaga rull pikkupidi pooleks ja soovi korral ka teistpidi pooleks. Põimi tainaribad omavahel kokku, tõstes neid kordamööda üksteise peale.

3

Küpseta saiakesi leiva- või keeksivormi sees 175 kraadises ahjus 40-45 minutit. Lase veidi jahtuda, tõsta siis vormist välja ja serveeri soolahelveste, mustade seesamiseemnete ja võiga.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri