Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Soolane

Peedipirukas juustuga

Kevadel sobib ideaalselt süüa lõunasöögiks mõnusat soolast pirukat koos värske salatiga.
See on üks tervislikumat laadi pirukas, milles põhitegelane on punapeet..

Peedipirukas juustuga

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 tk

Koostisosad

  • Põhi:
  • 120 g võid
  • 2 dl rukkijahu
  • 1 dl nisujahu
  • 1 muna
  • 1 tl köömneid
  • 1 spl külma vett
  • 1/4 tl soola
  • Täidis:
  • 400 g peeti (keedetud ja riivitud)
  • 2 porgandit
  • 2 väikest sibulat
  • 2 küüslauguküünt
  • sorts punast veini
  • 3 muna
  • 200 g ricotta kohupiima
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl riivjuustu
  • 100 g sinihallitusjuustu
  • soola
  • pipart

Juhised

1

Sega jahud, köömned ja sool omavahel ja haki juurde külm või.

2

Lisa ka muna ja sega kiirelt tainaks. Suru võiga määritud pirukavormi (28 cm läbimõõduga) põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külma. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.

3

Vala pannile 1 spl õli ja hauta riivitud porgandeid, sibulaid ja küüslauguküüsi.

4

Lisa sorts veini ja hauta veel umbes 5 minutit.

5

Jahuta veidi ja sega juurde munad, ricotta, koor, riivjuust ja maitseained.

6

Tõsta pool riivitud peedi kogusest pirukapõhjale ja selle peale tõsta pool ricottasegust, siis jälle peet ja pealmiseks kihiks jääb ricottasegu.

7

Pudista peale ka sinihallitusjuust. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.

8

See võib küll raskeks osutuda, kuid lase pirukal enne sööma asumist jahtuda!:)

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri