Peedipirukas juustuga
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 120 g võid
- 2 dl rukkijahu
- 1 dl nisujahu
- 1 muna
- 1 tl köömneid
- 1 spl külma vett
- 1/4 tl soola
- Täidis:
- 400 g peeti (keedetud ja riivitud)
- 2 porgandit
- 2 väikest sibulat
- 2 küüslauguküünt
- sorts punast veini
- 3 muna
- 200 g ricotta kohupiima
- 2 dl kohvikoort
- 1 dl riivjuustu
- 100 g sinihallitusjuustu
- soola
- pipart
Juhised
Sega jahud, köömned ja sool omavahel ja haki juurde külm või.
Lisa ka muna ja sega kiirelt tainaks. Suru võiga määritud pirukavormi (28 cm läbimõõduga) põhja ja äärtele ning pane pooleks tunniks külma. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Vala pannile 1 spl õli ja hauta riivitud porgandeid, sibulaid ja küüslauguküüsi.
Lisa sorts veini ja hauta veel umbes 5 minutit.
Jahuta veidi ja sega juurde munad, ricotta, koor, riivjuust ja maitseained.
Tõsta pool riivitud peedi kogusest pirukapõhjale ja selle peale tõsta pool ricottasegust, siis jälle peet ja pealmiseks kihiks jääb ricottasegu.
Pudista peale ka sinihallitusjuust. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit.
See võib küll raskeks osutuda, kuid lase pirukal enne sööma asumist jahtuda!:)
Kommentaare pole