Muu

Kihiline toorjuustu-šokolaadikook vaarikakattega

Juba pikka aega isutas see kook mind, nüüd sai ka teostatud. See kook on näeb nii kena välja (pilt ei õnnestunud väga, sest oli vaja ruttu sööma hakata) , et tema ees tekib lausa aukartus. Nagu ka aglio e olio blogis, sobib selle nimeks ideaalselt kook kolmes vaatuses- brownie, cheesecake ja vaarikavahukoor . Kõik kolm vaatust on igati märkimisväärsed ning kõigil on tähtis roll.
Kooki sõime koos sõbrannadega ning kõik ütlesid kui ühest suust, et see on parim, mis nad saanud on (mitte, et nad seda peaegu iga koogi kohta ei ütleks).
Mai soovis enda sünnipäevaks viite sellist kooki, Karina piirdus ühega:D Liisul on juba sünnipäev möödas, kuid ega ta ilma ikka ei jää;)
Brownie-kiht:
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1,2 dl suhkrut
2 väikest muna
1 dl jahu

Sulata šokolaad vesivannis ja jäta jahtuma. Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustades munad. Sõela hulka jahu ja kõige lõpuks lisa sulanud šokolaad. Vooderda (u 18 cm läbimõõduga) lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vala segu põhjale.

Cheesecake-kiht:
200 g toorjuustu
2 tl vanillshukrut
3/4 dl suhkrut
2 väikest muna

Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, lisa vahustades ka munad. Vala brownie-kihi peale. Küpseta 170 kraadi juures u 30 minutit kuni cheesecake-kiht on tardunud ja hakkab kergelt pruunistuma pruunistuma. Jahuta kooki ja hoia vähemalt 3 tundi külmas.
Lõppvaatus:
1,5 dl vahukoor
1,2 dl tuhksuhkrut
150 g vaarikaid

Vahusta vahukoor suhkruga ja sega hulka ka vaarikad. Määri kreem koogile tipuks.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri