Keeksid, muffinid ja küpsetised

Jõulukeeks kurkumiglasuuriga

Maagiline pühadeaeg hakkab aina lähemale jõudma. Aeg on küpsema panna üks mõnus jõulukeeks! Parajalt tummine ja natuke shvipsis, ohtralt pähkleid ja kuivatatud puuvilju sees. Erilisemaks teeb selle kollane kurkumiglasuur, mis nagu kullasära katab ja kaunistab keeksi.

Soovitan sul keeks 3-4 päeva enne serveerimist valmis teha, seda siis igal päeval likööriga pealt niisutada ja alles vahetult enne lauale sättimist glasuuriga kaunistada.

Enne kui retsepti kirjeldamise juurde asun, tahan sulle teada anda kaks hästi toredat uudist. Esiteks saab Koogikontori blogi ülehomme 12-aastaseks! Vau! Ma ei suuda seda ise ka uskuda, et juba nii palju.
Teine uudis on see, et Koogikontor sai endale nüüd pisikese beebi ehk e-poe nimega Koogikahvel. E-poest leiad spetsiaalselt välja nopitud taaskasutuatud nõusid, millest mõndasid oled ehk varasemalt siingi piltide peal kohanud. Lisaks saad sealt tellida minu pildistatud fotoprinte, need on saadaval mitmes erinevas suuruses. Veel leiab sealt pildipõhjasid, mis sobivad eriti just toidupildistamise taustaks/põhjaks.. ja varsti saad sealtkaudu mugavamalt ka minu töötubadesse registreerida.
Kogu selle e-poe loomise protsessile andis ülisuure panuse mu armas sõbranna Lisett, kes kusjuures on väga andekas fotograaf (vaata tema tegemisi siit www.nonbizarre.com). Mul on selle pisikese e-poe üle tohutult hea meel ning loodan, et sinagi rõõmustad & leiad sealt inspiratsiooni!

Jõulukeeks kurkumigalsuuriga

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Küpsetusaeg: 50-60 min

Koostisosad

  • 250 g võid
  • 4 muna
  • 100 g suhkrut
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 300 g Pähklinäpi pähklisegu (kreeka pähkleid, metspähkleid, mandleid)
  • 300 g Pähklinäpi kuivatatud puuviljade segu (jõhvikaid, aprikoose, ploome)
  • 250 ml Vana-Tallinna likööri
  • 300 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • Glasuur:
  • 100 g valget šokolaadi
  • 50 ml vahukoort
  • 1 tl kurkumipulbrit

Juhised

1

Haki pähklid ja puuviljad natuke väiksemaks.

2

Vala peale 200 ml likööri ja veidi vett.

3

Jäta pähkli-puuviljasegu alkoholi sisse järgmise päevani (või vähemalt 3-4 tunniks) likku.

4

Vahusta toasoe või suhkrutega.

5

Lisa ükshaaval vahustades munad.

6

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

7

Kurna pähkli-puuviljasegu vedelikust.

8

Lisa võivahu hulka jahusegu ja pähkli-puuviljasegu.

9

Sega kõik ühtlaseks massiks.

10

Tõsta keeksitainas õli või võiga määritud keeksivormi (ca 1,5 l) ja määri ühtlaselt laiali.

11

Küpseta keeksi 170 kraadises ahjus 50-60 min.

12

Lase keeksil jahtuda ja eemalda siis vormist.

13

Kui keeks on jahtunud, tee hambatikuga keeksi sisse pisikesed augud. Niisuta keeksi ülejäänud Vana-Tallinna likööriga.

14

Glasuuri tegemiseks haki valge šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni ja vala šokolaaditükid kuuma koore sisse. Sega kuni šokolaad on sulanud. Lõpuks sega sisse ka kurkum.

15

Vala kurkumiglasuur keeksile ja kaunista jõhvikatega.

PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri