Ülimahlane ja maitsev kukkus välja see banaanikeeks, mille küpsetasin seekord vegan ja gluteenivaba versioonina. Keeksile annavad mõnusat lisaväärtust ka šokolaadi- ja pähklitükid.
Nagu banaanikeeksides ikka, siis kasutasin siin just neid veidi liiga kauaks köögikapile seisma jäänud ehk võimalikult küpseid banaane!
Kindlasti mitte mingi tavaline keeks! 🙂
Vaata kindlasti ka videoõpetust Koogikontori IGTV-st, nii on keeksi küpsetamine eriti lihtne!- IGTV/banaanikeeks
Vegan & gluteenivaba banaanikeeks
Prindi retseptKoostisosad
- 2 banaani
- 150 g mandlijahu
- 150 g riisijahu
- 2 spl linaseemnejahu
- ¼ tl soola
- 100 ml kookosõli
- 60 ml taimset piima
- 100 g suhkrut
- 75 g tumedat šokolaadi
- 40 g kreeka pähkleid
- 1 tl soodat
- 2 tl õunaäädikat
Juhised
Sega omavahel mandli- ja riisijahu. Lisa jahvatatud linaseemned ja sool. Sega kõik ühtlaseks.
Litsu katki banaanid.
Haki pähklid ja šokolaad.
Sega kokku jahusegu, banaan, kookosõli, piim, suhkur, hakitud šokolaad ja hakitud pähklid.
Sega omavahel sooda ja äädikas ning lisa samuti teiste ainete hulka.
Määri vorm kookosõliga ja tõsta tainas vormi.
Küpseta 175 kraadises ahjus 50-60 minutit.
Lase 30 minutit jahtuda ja eemalda siis vormist.
Notes
NB! Lase keeksil kindlasti enne vormist välja võtmist täielikult maha jahtuda. Vastasel korral on oht, et keeks mureneb laiali.
PS! Kui sa teed seda banaanikeeksi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole