Selle keeksi küpsetasin küll alles siis, kui aknast välja piiludes paistis värviline sügis, kuid see kardemonist pakatav pehme küpsetis maitseb Sulle kindlasti ka talvises meeleolus. Kergelt veinis hautatud, kuid täiesti terveks jäetud magusad pirnid mõjuvad keeksi sees väga efektselt!
Kardemonikeeks napsuste pirnidega
Prindi retseptKoostisosad
- Vaja läheb:
- 4 muna
- 200 g võid
- 200 g Muscovado suhkrut
- 225 g nisujahu
- 1 tl (või rohkem) jahvatatud kardemoni
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- Pirni siirup:
- 3 keskmist pirni
- 100 g suhkrut
- 0,5 l kuiva valget veini
- 1 kaneelikoor
- 1väike jupp ingverit
- 5-6 nelgitera
- Soovi korral katteks:
- 50 g valget šokolaadi
Juhised
Koori pirnid ja pane need siis koos veini, kaneelikoore, ingveri, nelgiterade ja suhkruga potti.
Vala peale nii palju vett, et pirnid saaksid kaetud.
Keeda tasasel tulel 30 minutit ja tõsta siis pirnid välja jahtuma. NB! Jäta pirnisiirup alles ja tee sellega hiljem üks maitsev jook.
Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad.
Sega kõik kuivained omavahel.
Lisa kuivainesegu võivahule ja sega ühtlaseks tainaks.
Vala keeksitainas võiga määritud keeksivormi.
Lõika pirnidelt alt väike osa ära, et need oleksid tasase põhjaga. Aseta pirnid keeksitaina sisse.
Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit.
Keeks on valmis kui keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Lase vormi sees 30 minutit jahtuda ja kummuta siis välja.
Soovi korral kaunista keeks sulatatud valge šokolaadiga!
NB! Proovi seda keeksi küpsetada ka teiste jahudega. Asenda näiteks pool nisujahu kogusest tatra- või kaerajahuga. Nii saad tervislikuma variandi!
Retsept ilmus ka Toit&Trend sept-okt väljaandes.
Kui Sa teed seda keeksi, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
Kommentaare pole