Sügishommikutel naudin sooja putru kohe eriti hea meelega. Minu lemmikpuder on kreemjas kaerahelvestest keedetud puder. Et tavalisele kaerapudrule vaheldust anda lisan sinna aeg-ajalt ka porgandit. Kui segan juurde natuke vürtse ja pähkleid- enamasti kaneeli, kardemoni ja kreeka pähkleid, saan pudru, mis maitseb justkui porgandikook. Nii hea ja mõnusalt soojendav!
Porgandikoogi kaerahelbepuder
Prindi retseptKoostisosad
- 1 keskmine porgand
- 7 sl täisterakaerahelbeid
- 350 ml vett
- 150 ml piima
- ¼ tl soola
- kaneeli
- kardemoni
- Kreeka pähkleid
- Serveerimiseks:
- Kreeka pähkleid
- viigimarju
Juhised
Riivi porgand peene riiviga. Vala potti vesi ja lase keema minna. Vala sisse kaerahelbed ja lase 5
min podiseda. Lisa nüüd ka piim, riivitud porgand ja hakitud pähklid. Lase veel u 10 min madalal
kuumusel podiseda. Maitsesta puder soola, kaneeli ja kardemoniga. Tõsta puder kaussi ja raputa
peale veel veidi kaneeli ja kardemoni.
Kui armastad magusamat putru, lisa natuke mett.
PS! Kui sa kokkad selle retsepti järgi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole