Smuutid ja hommikusöögid

Porgandikoogi kaerahelbepuder

Sügishommikutel naudin sooja putru kohe eriti hea meelega. Minu lemmikpuder on kreemjas kaerahelvestest keedetud puder. Et tavalisele kaerapudrule vaheldust anda lisan sinna aeg-ajalt ka porgandit. Kui segan juurde natuke vürtse ja pähkleid- enamasti kaneeli, kardemoni ja kreeka pähkleid, saan pudru, mis maitseb justkui porgandikook. Nii hea ja mõnusalt soojendav!

Porgandikoogi kaerahelbepuder

Prindi retsept
By Portsjonit: 2

Koostisosad

  • 1 keskmine porgand
  • 7 sl täisterakaerahelbeid
  • 350 ml vett
  • 150 ml piima
  • ¼ tl soola
  • kaneeli
  • kardemoni
  • Kreeka pähkleid
  • Serveerimiseks:
  • Kreeka pähkleid
  • viigimarju

Juhised

1

Riivi porgand peene riiviga. Vala potti vesi ja lase keema minna. Vala sisse kaerahelbed ja lase 5

2

min podiseda. Lisa nüüd ka piim, riivitud porgand ja hakitud pähklid. Lase veel u 10 min madalal

3

kuumusel podiseda. Maitsesta puder soola, kaneeli ja kardemoniga. Tõsta puder kaussi ja raputa

4

peale veel veidi kaneeli ja kardemoni.

5

Kui armastad magusamat putru, lisa natuke mett.

PS! Kui sa kokkad selle retsepti järgi, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri