Ilmselt oled varem singi-juustukringlit söönud ja tundnud, et täidist võiks ju oluliselt rohkem olla.. 🤔
Kui nii, siis siit tuleb mu soe ja ekstra juustune soovitus- küpseta kodus ise singi-juustukringlit! Selle retsepti järgi küpsetades saad ohtra täidisega eriliselt hõrgu kringli.
Eriti juustuseks ja isuäratavaks saad kringli siis, kui kasutad täidises kreemjat sulajuustu. Tere valikus on nüüd ka singiga variant, mis siia hästi sobib!
Retsept valmis koostöös Terega.
Singi-juustukringel
Prindi retseptKoostisosad
- Pärmitainas:
- 25 g presspärmi
- 1 sl suhkrut
- 250 ml piima
- 50 ml vett
- 1 tl soola
- 480 g nisujahu
- 50 g võid
- Täidis:
- 1 pk Tere Merevaik sulatatud juustu singiga
- 350 g suitsusinki
- 300 g riivitud juustu
- tüümiani
- musta pipart
- Määrimiseks:
- 1 muna
Juhised
Murenda pärm kaussi, lisa suhkur ja hõõru neid lusikaga omavahel kuni pärm muutub vedelaks.
Lisa käesoe piima-veesegu ja sool. Lisa nüüd ka nisujahu. Sega ja sõtku siis kätega paar minutit. Nüüd lisa ka toasoe või. Sõtku veel mõned minutid kuni tainas on ühtlane.
Jäta pärmitainas kaussi ja säti kausi peale köögirätik.
Tõsta tainakauss soojemasse kohta ja lase tainal kahekordseks kerkida, selleks kulub umbes üks tund.
Vahepeal haki suitsusink väikesteks kuubikuteks.
Rulli nüüd tainas jahusel laual suureks ristkülikuks.
Määri peale sulajuustu. Raputa peale ka hakitud singikuubikud ja riivjuust.
Rulli täidisega kaetud tainas laiemast otsast alates tihedalt rulli.
Lõika rull pikkupidi kolmeks ribaks. Punu tainaribad kokku nagu punuksid punupatsi.
Tõsta see nüüd küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja keera kringliks kokku. Suru otsad omavahel kokku. Lase köögirätiku all veel 15 min kerkida.
Määri pealt lahtiklopitud munaga ja küpseta 190 kraadises ahjus 30-40 min kuni kringel on kuldse jumega.
PS! Kui sa küpsetad seda kringlit, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole