Keeksid, muffinid ja küpsetised

Gluteenivabad mustikakoogikesed

Maitsvad ja mustikased väikesed koogikesed on põnevamad kui oskad arvata, sest nendes on kasutatud tatra- ja mandlijahu. Lisaks veel kardemon ja kaneel, mis oma meeli erutava toimega lausa kutsuvad kööki maiustama. Selle gluteenivaba, marjaselt magusa ampsu pärast ei pea sa süümepiinu tundma!

Pealt krõbeda ja pähklimekise kattega, seest pehme- kreemine ja marjane. Minu selle aasta mustikahooaja vaieldamatu lemmik!

Kogus: 12 tk

Vaja läheb:

120 g tatrajahu
80 g mandlijahu
1/4 tl kardemoni
1/2 tl kaneeli
50 g toorsuhkrut
1/4 tl soola
120 g võid

200 g mascarpone kreemjuustu
50 g hapukoort
1 muna
50 g toorsuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1/4 sidruni koor
120 g mustikaid

Sega omavahel tatra- ja mandlijahu, suhkur ja sool. Haki hulka külm või ja mudi sõrmedega puruseks tainaks.

Sega mascarpone juust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja sidrunikoor. Vahusta hulka muna.

Määri muffinipesad võiga, et koogikesi hiljem paremini kätte saada. Suru pool tainast muffinipesade põhja koogikese põhjaks. Tõsta igasse pessa 1 spl mascarponesegu ja selle peale mustikaid. Kata iga koogike tainapuruga ja suru veidi pealt kinni. Küpseta koogikesi ahju 180 kraadi juures 17-20 minutit.

* Kui sa ei soovi teha mitut väikest koogikest, võid seda küpsetada ka ühes suuremas ca 20 cm läbimõõduga vormis. Sel juhul pikenda veidi küpsemisaega.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri