Imeline on see hapukas ja kreemjas sidrunijäätis! Värske sidrunilõhn, mis sidrunilt koort riivides kööki lendleb, loob kohe hetkega positiivsema meeleolu ja vallandab kindlalt hulga hea tuju hormoone!
Esmakordselt kodus jäätist tehes sain endale kinnitust, et need isetehtud maiused on alati ikka need kõige paremad- ükskõik, kas tegu on kommi, koogi või jäätisega.
Kodutehtud jäätise puhul saad 100 % kindel olla, et sa ei söö sisse kahjulikke lisaaineid, mida poest ostetud jäätise puhul väita ei saa.
Õhuline, kreemjas ja sõnaotseses mõttes suussulav sidrunijäätis on just täpselt parajalt hapu ja magus üheskoos. Seepärast on suur oht, et seda võibki sööma jääda. Suuremale seltskonnale tee kohe kahekordne kogus, sest muidu kisub kakluseks.. Ja no sügavkülmas võib selline hõrk sidrunijäätis “igaks juhuks” alati ju valmis olla 🙂
Jäätis ise valmib imelihtsalt, sest vaja läheb vaid kolme komponenti ja natuke mikserdamist!
Ei mingit jäätisemasinat!
Kogus: veidi üle 1 kg
Vaja läheb:
2 x 250g Jaani kondenspiima suhkruga
600 ml vahukoort
4 suurt ja mahlast sidrunit
Vahusta koor pehmete vahutippude tekkimiseni (ära vahusta koort kõvaks vahuks!). Lisa kondenspiim ja vahusta uuesti mõni minut. Nüüd lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Mina lisasin kahe sidruni koore ja nelja sidruni mahla. Kui sulle meeldib sidrunikoore mõrkjas mekk, siis lisa ka seda rohkem. Vahusta jälle 2-3 minutit kuni saad koheva ja ühtlase vahu. Vala nüüd jäätisesegu sobivasse kaussi ja hoia 5-6 tundi sügavkülmas. Sul pole teda vaja vahepeal segadagi mitte, lase lihtsalt rahulikult tahkeks külmuda. Serveeri jäätist väikses kausis või hoopis vahvlitopsis!
PS! Kui Sa teed seda jäätist, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
7 kommentaari
Liina
juuni 12, 2015 at 10:04 e.l.Esiteks- see jäätis näeb väga isuäratav välja!
Teiseks- mul on paar küsimust seoses jäätiseteoga. Olen paar korda teinud vahukoore-kondenspiima jäätist, aga süües on kerge rasvatunne/maitse suus, mis seda võib põhjustada, kas vähene vahukoore vahustamine?
Mõnes retseptis öeldakse, et vahusta tugevaks vahuks, teises kohas, et vahusta vähe.
Samuti selline küsimus, et milleks kondenspiim vajalik on? Kas see aitab jäätisel õiget konsistentsi saavutada või ainult magususe lisamiseks?
Merilin Siimpoeg
juuni 12, 2015 at 4:13 p.l.Hei, Liina!
Olen ka siit-sealt lugenud, et osadel on jäätisetegu ebaõnnestunud, sest tekib see rasvane/võine maitse suus. Usun, et see tekib siis, kui vahukoore liiga tugevaks vahuks vahustad. Kuna jäätisesegu tuleb vahustada ka peale kondenspiima lisamist, siis võibki tekkida olukord, et vahukoort vahustatakse üle ja see muutub võiseks. Seepärast peakski alguses vahukoore vaid kergelt ära vahustama.
Kondenspiima kasutamine jäätises on eriti hea sel juhul, kui soovid teha just ilma masinata jäätist. See jätab jäätisemassi pehmemaks ja kreemisemaks ning ei teki jääkristalle, muidugi lisab ka magusust 🙂
Kristel
juuni 17, 2015 at 6:37 p.l.Sidruni idee oli väga huvitav proovisin järgi, lisasin värsket piparmünti ka ☺️ Tänan väga vihje eest, et vahukoort ei tohi liialt vahustada, olen varem samuti rasvase järelmaitsega saanud, ei olnud nii hea. Nüüd oli super!
Merilin Siimpoeg
juuni 18, 2015 at 7:29 e.l.Nii tore, et hästi välja tuli! 🙂
Kaia
juuni 23, 2015 at 6:44 p.l.Tere, kust ma saaksin osta neid vahvlitopse? Tänud 😉
Kaia
juuni 23, 2015 at 6:50 p.l.Tere, kust ma saaksin osta neid vahvlitopse? Tänud 😉
Merilin Siimpoeg
juuni 24, 2015 at 6:53 p.l.Tere!
Selliseid jäätisetopse peaks olema igal pool suuremates toidupoodides. Need asuvad tavaliselt kuskil jäätiseleti läheduses! 🙂