Koogid

Šokolaadine mascarponekook piparmündi ja murelitega

 

Küll see loodus on ikka kiire muutuma.. Veidi vähem kui kuu aega tagasi, siis kui kirsipuud veel õitsesid, käis mul külas armas nimekaim Merilin. Ta püüdis pildile selle maitsva piparmündiga mascarpone-šokolaadikoogi ja veel palju muudki. Tema fotokunst meeldib mulle väga! Nii stiilne, lihtne ja ilus!

Foto: Merilin Kaustel-Lehemets Photograpy

Koogis kasutasin nii valget kui ka tumedat šokolaadi. Väikse kiiksu sellele koogile lisab piparmündiekstrakt, mis mul viimasel ajal pea igasse kooki satub, sest see teeb üldpildi nii värskeks ja eriliseks. Nii ka seekord, kus piparmünt valge šokolaadiga kihi parajalt “külmaks” teeb.
Koogipõhjaks kasutasin neid hästi tumedaid Mesikäpa Dopsi küpsiseid, mis sööjate poolt positiivset tagasiside sai, nagu oleks need midagi kohe eriliselt salapärast olnud 🙂

Foto: Merilin Kaustel-Lehemets Photograpy

Kaunistasin koogi nende õige mahlaste murelitega. Samamoodi sobivad siia ka vaarikad, maasikad või näiteks mustikad! Kusjuures turult saab juba kõike!

Vaja läheb:

Põhi:


210 g Mesikäpa Dopsi küpsiseid
50 g võid

Täidis:

1.kiht:
100 ml vahukoort
175 g tumedat šokolaadi
1 spl suhkrut
200 g mascarpone toorjuustu

Vahele:
100 g mureleid

2.kiht:
200 g valget šokolaadi
75 ml vahukoort
250 g mascarpone toorjuustu
3/4 tl piparmündiekstrakti

Peale:


300 g mureleid

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja aseta vorm ca 15 minutiks külma.
Haki tume šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta siis tulelt ja sega sisse šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud ja lisa suhkur. Sega uuesti läbi ja jäta jahtuma mõneks minutiks. Ühenda omavahel šokolaadi-kooresegu ja mascarpone ning sega ühtlaseks kreemiks. Määri saadud kreem küpsisepõhjale ja aseta vorm uuesti ca 15 minutiks külmkappi.
Vahepeal tee valmis valge šokolaadiga kreem. Selle jaoks haki valge šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta tulelt ja sega sisse šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud ja jäta mõneks minutiks jahtuma. Sega nüüd koore-šokolaadisegu sisse mascarpone ja piparmündiekstrakt.
Tõsta vorm külmkapist välja. Puhasta ja tükelda mõned murelid kividest ja aseta need tumeda šokolaadiga kihi peale. Murelite peale määri seejärel valge šokolaadiga kreem.
Hoia nüüd kooki veel 3-4 tundi külmas, eemalda siis vormist ja kaunista murelitega.

Foto: Merilin Kaustel-Lehemets Photograpy
Foto: Merilin Kaustel-Lehemets Photograpy


PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Britta Hoovi
    juuni 23, 2015 at 9:11 e.l.

    Tere, kui suure vormi sisse see kook oleks kõige parem teha? Britta

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 24, 2015 at 6:48 p.l.

      Tere!
      Selle koogi tegin 21 cm läbimõõduga ormi sisse 🙂

    Kommenteeri