Keeksid, muffinid ja küpsetised

Kõrvitsa-mascarpone tassikoogid krõbeda pähklikattega

Tassikoogid on armas võimalus teha igale oma külalisele veidike erinev, personaalne magus amps, mis kindlasti mõjub tähendusrikkamalt kui valmistada kamba peale üks suurem kook.

Need siin tulid nii nunnud ja mahlased kõrvitsakoogikesed, millel tipuks mesine, hamba all krõmpsuv pähklikate.

Raputa igale koogikesele erinevat vürtsi peale, just sellist, millega külalist iseloomustaksid- kaneel, kardemon, muskaat või hoopis miski muu? 🙂

Retsept ilmus ka ajakirja Toit&Trend aastalõpunumbris.

Kõrvitsa-mascarpone tassikoogid krõbeda pähklikattega

Prindi retsept
By Portsjonit: 12-14 Valmistusaeg: 1,5 tundi Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • 200 g kõrvitsapüreed
  • 2 muna
  • 50 g hapukoort või kreeka jogurtit
  • 100 g pruuni suhkrut
  • 100 ml rapsiõli
  • 275 g nisujahu
  • ¼ tl soola
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1,5 tl kaneeli
  • Kreem:
  • 200 ml vahukoort
  • 250 g mascarpone kreemjuustu
  • 100 g kõrvitsapüreed
  • 1 spl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • Katteks:
  • 1 spl mett
  • 100 g pähklisegu

Juhised

1

Vahusta muna koos suhkruga. Lisa hulka kõrvitsapüree, hapukoor ja õli.

2

Sega omavahel kuivained.

3

Lisa kuivained teiste ainete hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks.

4

Jaga tainas paberiga vooderdatud muffinipesadesse.

5

Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 20 minutit.

6

Lase jahtuda.

7

Kreemi jaoks vahusta omavahel mascarpone, koor ja suhkrud.

8

Lõpuks lisa kõrvitsapüree ja kaneel ning vahusta veel korra läbi.

9

Nüüd haki pähklid väiksemateks tükkideks ning rösti neid kuival ja kuumal pannil 5-6 minutit.

10

Sega pähklite hulka ka mesi ja kuumuta veel mõni minut.

11

Lase pähklisegul jahtuda.

12

Kata koogikesed mascarponekreemiga ja puista peale pähklisegu.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled 🙂

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri