Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Soolane

Peedi-fetapirukas

Peedi-fetapirukaga aitan sul luua pehmemat üleminekut suvest sügisesse. Soe köögiviljaküpsetis sobib aega, kus muru peal ei malda enam paljajalu kõndida ja kampsuni tahaks juba selga panna, aga hinges pitsitab veel magus suvemaik, millest on raske lahti lasta.

Pisikese soolase piruka sisse lisasin noori punavaid peete ja soolast fetajuustu. Suhteliselt kange iseloomuga tüümian on siin ka kindlalt omal kohal. Tegelikult võid feta asemel küpsetises ka julgelt kitsejuustu kasutada, sest äkki on sul just see praegu külmkapis olemas. Peeti võiks aga mingi muu köögiviljaga mitte asendada, sest noh vastasel korral ei oleks see enam peedipirukas 🙂

Malbet ja värvilist kulgemist sügisesse!

Peedi-fetapirukas

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 1 tund 15 min Küpsetusaeg: 35-40 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 125 g nisujahu
  • 75 g võid
  • 1/2 muna
  • 1 tl soola
  • 1/2 tl pipart
  • Täidis:
  • 200 g peeti
  • 2 keskmist punast sibulat
  • 30 g võid
  • 150 g fetajuustu
  • 3 1/2 muna
  • 75 ml koort (10%)
  • värsket tüümiani
  • soola, pipart

Juhised

1

Sega omavahel jahu, sool. Lisa pool muna ja või. Sega kõik kokku ja suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm täidise 20 minutiks külmkappi.

2

Koori sibulad ja peedid ja lõika need väikesteks sektoriteks.

3

Hauta peedi-sibulasegu kuumal pannil või sees kuni peet on pehme. Lisa vahepeal ka 4-5 värske tüümianivarre lehed (kui on noor tüümian ja varred pole puitunud, lisa koos vartega), soola ja pipart.

4

Toesta pirukapõhja ääred fooliumiga ja eelküpseta seda 200 kraadi juures 7-8 min. Tõsta siis vorm ahjust välja. Lisa põhjale pool peedi-sibulasegust, seejärel fetajuustutükid ja siis ülejäänud peed-sibulasegu. Klopi lahti munad ja ja sega juurde koor. Maitsesta 0,5 tl soolaga. Vala täidisele peale muna-kooresegu. Puista pirukale tipuks veel veidi värskeid tüümianilehti. Küpseta seda 180 kraadises ahjus 35-40 minutit. Lase siis 15 min jahtuda ja eemalda vormist.

PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri