Jäätised ja magustoidud

Kohev marjamagustoit

Piparkookide ja mandariinide vahele pakun siia vahelduseks ka veidi vähem jõulusema magustoidu. Koheva kaerakoore ja taimse mustsõstradesserdiga kihiline pokaalimagus saab siin krõbedamat tekstuuri tänu kaeraküpsistele ja röstitud mandlilaastudele.

Kusjuures see Tere Deary kaerakoor on minu lemmik taimsete vahukoorte seas. Kasutan seda ka kookide valmistamisel. Vahtu läheb see üllatavalt kiiresti ning tekstuur on meeldivalt siidine ja kohev. Maitselt võiks ehk koor olla veidi vähem magusam, aga see otseselelt ei häiri, sest enamjaolt teengi sellega ju magusaid retsepte.

Magustoidu teine staar on Tere Deary mustsõstra ygrt, mis lennutab hetkeks tagasi sooja suvesse mustsõstrapõõsaste vahele. Nii mõnusalt hapukas ja marjane on see dessert! Maitseb vägagi jogurtiselt.

Retsept valmis koostöös Terega.

Kohev marjamagustoit

Prindi retsept
By Portsjonit: 4 Valmistusaeg: 15 min

Koostisosad

  • 2 topsi Tere Deary mustsõstradesserti
  • 1 pk Tere Deary kaerakoort vahustamiseks
  • 150 g kaeraküpsiseid
  • 4 tl mandlivõid/ maapähklivõid
  • 40 g mandlilaaste
  • soovi korral mõned mustikad või mustsõstrad

Juhised

1

Purusta küpsised. Rösti mandlilaastud kuival pannil kuldseks.

2

Seejärel vahusta kaerakoor kohevaks vahuks. Säti valmis magustoidupokaalid ja hakka magustoitu kokku panema. Kõigepealt puista pokaali kiht küpsisepuru. Seejärel mõned marjad, Deary mustsõstradessert ja natuke mandlivõid. Nüüd määri peale kohev kaerakoor. Korda sama protsessi nii, et kõige peale jääb kohev koor.

3

Kaunista magustoit mandlilaastudega ja serveeri kohe!

PS! Kui sa teed seda magustoitu, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri