Soolased pirukad on alati hea mõte, kui tead, et õhtul külalised tulemas… ja no tegelikult miks mitte küpsetada vahel ka täitsa iseendale, sest pokaali külma valge veini kõrvale tasub aeg-ajalt üks elu üle mõtisklev pirukahetk võtta küll! 🙂
Samamoodi sobib soe pirukas mõnusaks lõunasöögiks, kui kõrvale kuhjaga värsket salatit sättida.
Soovitan Sul pirukapõhja kindlasti eelküpsetada, et põhi saaks meeldivalt krõbe ja kuldne. Soolase lõhe ja mahedalt krõmpsuva brokoli kooslus on imehea, aga soovi korral vaheta brokoli lillkapsa ja lõhe hoopis kana vastu välja!
Lõhe-brokolipirukas
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 160 g nisujahu
- 100 g võid
- 3 sl külma vett
- ½ tl soola
- 2 tl linaseemneid
- Täidis:
- 250 g brokolit
- 250 g kuumsuitsulõhe
- 150 g sulajuustu
- 200 ml vahukoort
- 3 muna
- 2 küüslauguküünt
- värsket tilli
- soola
- pipart
Juhised
Sega omavahel jahu, võitükid, vesi, sool ja linaseemned. Sõtku kätega kiirelt ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi (24 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm 20 minutiks külma. Toesta tainaääred ja põhi fooliumiga. Siin on hea kasutada küpsetuskuule, mis on põhjale raskuseks. Eelküpseta põhja 220 kraadi juures 10-12 min.
Murra brokoli väikesteks õisikuteks. Lase suuremas potis veel keema minna.
Tõsta brokoliõisikud vette ja lase neil seal 3-4 min keeda. Seejärel nõrutage õisikud veest.
Jaota brokoliõisikud eelküpsetatud pirukapõhjale. Tõsta peale tükeldatud kuumsuitsulõhe.
Klopi eraldi kausis lahti munad. Lisa koor, sulajuust, hakitud küüslauk ja till. Lisa ka sool ja pipar ning sega korralikult läbi.
Vala muna-kooresegu täidisele katteks. Küpseta pirukat 190 kraadises ahjukuumuses 35-45 minutit kuni täidis on ilusti hüübinud ja pirukas kuldse jumega.
PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole