Koogid

Mesine ja krõbisev juustukook

See mesiselt magus kook on natuke nagu meeldiv sümbioos kahest minu suurest lemmikust- napoleonikoogist ja klassikalisest meekoogist. Siinkohal on aga tegemist hoopis lihtsama variandiga, mille tegemise võiks vabalt ka keset sooja suve ette võtta.

Mesise ja krõbiseva sulajuustukoogi puhul valmivad koogikihid klassikalise meekoogi ja napoleonikoogiga võrreldes oluliselt lihtsama vaevaga. Tuleb vaid lehttainaplaadid krõbedaks küpsetada ja siis näppudega pudiks teha.

Koogis kasutasin mõnusalt kreemjat Nektari mett! Eriti meeldib mulle eheda Nektari mee puhul nende igati aus ja läbinähtav tootmisviis. Kodulehe kaudu on sul võimalik täpselt jälgida, kes on sinu Nektari mee tootnud.

Retsept valmis koostöös Honest Nektariga.

Mesine ja krõbisev juustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund + 3 tundi külmkapis

Koostisosad

  • Purutainas:
  • 400 g pärmi lehttainast
  • 100 g Nektar kreemjat mett
  • 30 g võid
  • Kreem:
  • 350 g vahukoort
  • 350 g sulatatud juustu
  • 100 g Nektar kreemjat mett
  • 2 sl sidrunimahla
  • 7 želatiinilehte

Juhised

1

Küpseta lehttainaplaadid ahjus krõbedaks ja lase maha jahtuda. Pudista siis sõrmede vahel krõbedad plaadid suurde kaussi puruks. Lisa vedel mesi ja sulatatud või ning sega kõik ühtlaseks.

2

Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) küpsetuspaberiga. Suru natuke rohkem kui 1/3 purust vormi põhja ("natuke rohkem" sest koogi peale võid jätta veidi vähem puru kui põhja).

3

Kreemi jaoks tõsta kaussi sulajuust, koor ja mesi. Vahusta kuni segu on kergelt kreemjas ja segunenud. Leota želatiinilehti 5 min külmas vees. Kuumuta 4 sl vett väikeses potis keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse kuni želatiin on sulanud. Vala želatiinisegu peene joana kreemi sisse samal ajal kergelt vahustades.

4

Määri 1/2 kreemist põhjale laiali. Pudista peale järgmine kiht lehttainapuru. Seejärel määri laiali ülejäänud juustukreem. Kõige peale läheb lehttainapuru. Lase koogil 3 tundi külmkapis tarduda ja kaunista.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Liia
    juuni 21, 2022 at 1:43 p.l.

    Tere, kas lehttaina lehti peaks ka lahti rullima enne küpsetamist? Aitäh!

    • Reply
      admin
      juuni 30, 2022 at 10:32 e.l.

      Hei, Liia!
      Jah, võid need lahti rullida, siis küpsevad kiiremini krõbedaks 🙂

      Merilin

    Kommenteeri